Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Cezayirli judocuya 'Filistin'e destek' cezası

Cezayirli judocuya 'Filistin'e destek' cezası

Tokyo 2020 Olimpiyat oyunlarında bir İsrailli ile karşılaşmayı reddeden Cezayirli judocu Fethi Nourine'ye akıl almaz bir ceza geldi. Uluslararası Judo Federasyonu Nuourin'e 10 yıl uzaklaştırma verdi. Karara tepki var.

Dünya

23.01.2024, 17:58

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda 73 kiloda mücadele eden Cezayirli judocu Fethi Nourine, İsrailli rakibiyle mindere çıkmayı reddederek Tokyo 2020'den çekilmişti. Fethi Nourine "Filistin'in mücadelesi benim mücadelemden daha büyük" demiş, İsrailli Tohar Butbul ile karşılaşmamak için oyunlara katılmamıştı. Cezayirli judocunun İsrailk boykotuna akıl almaz bir ceza geldi. 

Soykırım ortağı ABD'den Gazze'de yürüyen sivilleri bombalayan İsrail'e çağrı: Sorumluları... Haberi Görüntüle

CEZAYİRLİ JUDOCUYA 10 YIL MEN

Uluslararası Judo Federasyonu, 30 yaşındaki Cezayirli judocu Nourine ve koçu  Amar Benikhlef'in on yıl boyunca düzenlenen herhangi bir organizasyon veya yarışmaya katılmasını yasakladı. Federasyon sporcuyu uluslararası bir organizasyonu dini ve polilitik propaganda aracı yapmakla suçladı. 

Gazze'de ateşkes müzakerelerinde yeni gelişme: Mossad Başkanı Barnea Katar'a gidiyor Haberi Görüntüle

''FİLİSTİN HASSASİYETİM OLİMPİYAT'TAN ÖNEMLİ'' DEMİŞTİ

Tokyo'da 73 kilo altı erkekler judo müsabakasında mücadele edecek olan Nourine, Olimpiyatlar'ın açılış töreninden sadece bir gün önce çekilme kararını açıklamıştı. Sporcu ilk turda  Sudanlı Muhammed Abdulresul ile mücadele edecekti. Kazansaydı İsrailli Tohar Butbul ile karşı karşıya gelecekti. Cezayirli judocu, ''Olimpiyatlar için çok çalıştım. Ancak Filistin hassasiyetim hepsinden daha önemli'' sözleriyle İsrailli rakibine karşı mücadele edemeyeceğini söylemişti. 

Cezayirli judocu Nourine, Cezayir'e döndükten sonra gazetecilere şunları söylemişti: "Koçum ve ben kararı birlikte aldık ve bundan gurur duyuyorum. Bu karar önce beni, ailemi ve Cezayir halkını ve Cezayir devletini onurlandırıyor.  Çünkü Başkanımız Abdülmecid Tebbun, normalleşmeye rıza göstermediğimizi dünyaya ilan etti ve biz Filistin davasını destekliyoruz."

Rusya'da seçimler başladı! Navalni destekçileri sokaklara indi: Sınırda tansiyon yüksek Haberi Görüntüle

CEZAYİR YÖNETİMİ TEPKİ GÖSTERDİ

Cezayir Gençlik ve Spor Bakanı, Nourine ve antrenörüne uygulanan yaptırımı "çok adaletsiz" olarak nitelendirdi ve karara itiraz edeceklerini söyledi. 

Cezayir, İsrail devletini resmi olarak tanımıyor ve İsrail pasaportu taşıyanların ülkeye girişini reddediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading