Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cezayir'den Fransa'ya Paris Katliamı tepkisi: İnsanlık suçları zaman aşımına uğramaz

Cezayir'den Fransa'ya Paris Katliamı tepkisi: İnsanlık suçları zaman aşımına uğramaz

Paris Katliamı olarak da bilinen "17 Ekim 1961 Katliamı"nın 60. yıl dönümünde, Cezayir'den Fransa'ya tepkiler yükselirken, Cezayir parlamentosunun alt kanadı olan Ulusal Halk Meclisi'nde katliamı için özel oturum düzenlendi.

Dünya

23.01.2024, 18:08

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından Cezayir'deki sömürge dönemi hakkında sarf edilen tartışmalı sözleri sebebiyle Fransa ve Cezayir arasındaki ilişkilerde tansiyon yükselirken, Paris'teki "17 Ekim 1961 Katliamı"nın 60. yıl dönümünde Cezayir makamları Fransa'ya tepki gösterdi.

Cezayir parlamentosunun alt kanadı olan Ulusal Halk Meclisi'nde, Cezayir'deki bağımsızlık hareketine destek olmak amacıyla Paris'te barışçıl protestolar yapan 300'ün üzerinde Cezayirlinin, Fransız polisi tarafından 17 Ekim 1961'de katledilişinin 60. yıl dönümü  sebebiyle özel bir oturum gerçekleştirildi.

17 Ekim 1961 Katliamı'nın anıldığı söz konusu oturumda Meclis Başkanı İbrahim Bugali, "Bu katliamlar, Fransız sömürgesinin alnında bir utanç lekesi olarak kalacak. İnsanlık suçları zaman aşımına uğramaz." ifadelerini kullandı.

Cezayir Enformasyon Bakanlığı, kendini yalandan insan hakları savunucusu diye pazarlayan bir ülkede, göstericilere yapılan müdahalenin geride aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da olduğu 300 şehit bıraktığını ifade etti.

Kaynak: AA

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading