Yandex Metrica

Cesetleri kamyona yükleyip gönderiyor! Cephede kan banyosu: 200 bin asker, 1800 subay

Cesetleri kamyona yükleyip gönderiyor! Cephede kan banyosu: 200 bin asker, 1800 subay

Rus ordusunun Ukrayna'daki kayıplarına ilişkin çarpıcı rakamı Amerikalı general duyurdu: Ölü-yaralı 200 bin asker ve 1800 subay! Wagner şefi Prigozhin'in cesetleri kamyonlara doldurup Ukrayna'ya yolladığı savaşta Kırım savunmasında kullanılmak üzere sahil bandı da hendeklerle kaplanıyor.

Dünya

23.01.2024, 20:32

Ukrayna'yı işgal girişiminde bir yılı geride bırakın Rusya'nın cephedeki kayıplarına dair çarpıcı açıklama bu kez Amerikalı generalden geldi. ABD'nin Avrupa Müttefik Güçler Komutanı Christopher Cavoli, 12 ayı aşkın süredir Rus ordusunun ölü ve yaralı kayıp sayısının 200 bini aştığını söyledi. Cavoli'ye göre 1800 Rus subayı da son bir yılda ya can verdi yahut yaralandı. 

Fransızları ülkeden kovan Afrika ülkesi ÇAD semalarında AKSUNGUR SİHA rüzgarı Fransızları ülkeden kovan Afrika ülkesi ÇAD semalarında AKSUNGUR SİHA rüzgarı Haberi Görüntüle

CAVOLI: ÜRETİM KAPASİTESİ ÇOK ÖNEMLİ

Christopher Cavoli

Almanya'nın Hamburg kentinde yaptığı konuşmada Cavoli, Rusya'nın günde 23 binden fazla top mermisi ateşlediğini ve savaş süresince 2 binden fazla tank kaybettiğini belirterek önümüzdeki dönemde hızlı silah üretenin cephede avantaj sağlayacağını vurguladı. 

"Biri sana tankla gelirse senin de tankının olması iyidir. Ancak Soğuk Savaş'ın bize öğrettiği derslerden biri, silahın isabetliliğinin çok önemli olduğu gerçeğidir. Ayrıca savunma sanayiinin üretim kapasitesi de önemli. Savaşı en hızlı silah üretebilen kazanır" diyen Cavoli, bir ulusu harekete geçirebilecek sivil liderin de savaşın kaderine etki ettiğini belirtti. 

Konsolosluk misillemesi için İran'dan İsrail'e net mesaj: Meşru savunma! Konsolosluk misillemesi için İran'dan İsrail'e net mesaj: Meşru savunma! Haberi Görüntüle

UKRAYNA ORDUSU BAHMUT'TAN ÇIKIYOR

Cephe hattında ise gelişmeler birbiri ardına yaşanıyor. ABD ve Avrupa ülkelerinden tank desteği almaya başlayan Ukrayna ordusu Kırım taarruzu için hazırlıklarını sürdürürken doğuda iki taraf arasında kanlı çarpışmalara sahne olan Bahmut nihayet Rusların eline geçmek üzere. Savaş öncesi 70 binden fazla nüfusu barındıran ilçe şimdi neredeyse haritadan silindi. 

Ukrayna ordusu Bahmut'u boşaltma hazırlığı yaparken cephe gerisinde bir yandan güç toplamayı ve Batı'dan gelecek silah yardımlarıyla ordusunu tahkim etmeyi tasarlıyor. Ukrayna askerlerinin Polonya, İngiltere ve Almanya'da eğitimleri ise devam ediyor. 

Batı Trakya'da Türk azınlığın hakları çiğnenirken Miçotakis hukukun üstünlüğüyle övünüyor Batı Trakya'da Türk azınlığın hakları çiğnenirken Miçotakis hukukun üstünlüğüyle övünüyor Haberi Görüntüle

ALMAN RHEINMETALL FABRİKA KURACAK 

ABD yönetimi, Ukrayna ordusuna kesintisiz silah desteği sağlamak üzere Alman hükümetiyle anlaşmaya vardı. Alman savunma devi Rheinmetall, Ukrayna topraklarına bir fabrika kurarak burada yılda 400 adet Panter KF51 sınıfı ana muharebe tankı üretilmesini hedefliyor. 

Ukrayna ordusunun temel ihtiyaçlarından biri de top mermileri oldu. Rusya ayda 650 binden fazla top mermisi ateşlerken Ukrayna ordusu Rusya'ya ayda 110 bin mermiyle direniyor. Kiev şimde Avrupa Birliği ülkelerinden her ay 250 bin top mermisinin kesintisiz tedariğini istiyor. 

Rus topçu ve tanklarını havadan yere mühimmat bırakan dronlarla imha etmeye çalışan Ukrayna ordusu bir yandan ülkeye gönderilmiş yeni Amerikan zırhlı araçlarını cepheye sevk ediyor. 

ABD'li Yahudi senatörden Netanyahu'ya Gazze tepkisi: 'Irkçı hükümetiniz 34 bin Filistinliyi öldürdü' ABD'li Yahudi senatörden Netanyahu'ya Gazze tepkisi: 'Irkçı hükümetiniz 34 bin... Haberi Görüntüle

WAGNER ŞEFİNİN BOL TABUTLU GÖRÜNTÜSÜ 

Bu arada Bahmut kentini alarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e değerli bir hediye sunmak isteyen paralı asker şirketi Wagner, sahada propaganda faaliyetine hız verdi. Wagner şefi Yevgeny Prigozhin, cephede öldürülen Ukrayna askerlerinin tabutlara konulması ve kamyonla en yakın Ukrayna hattına teslim edilmesine ilişkin görüntüleri paylaştı.

Prigozhin, "Ukrayna savaşçılarını eve göndermeye devam ediyoruz. Cesurca savaştılar ve öldülür, artık eve gitmeyi hak ediyorlar. Böylece aileleri son bir kez sevdikleriyle vedalaşabilecek. Düşmanımızın ölülerine saygılıyız" diyor. 

İnsanlık bir kez daha utansın! Şifa Hastanesinde İsrail katliamı: Toplu mezar bulundu! İnsanlık bir kez daha utansın! Şifa Hastanesinde İsrail katliamı: Toplu... Haberi Görüntüle

RUSYA KIRIM SAHİLİNE SİPER KAZDI

Öte yandan, Ukrayna ordusunun taarruz hazırlığı yaptığı Kırım'da Rus ordusunun savunma hazırlığı sürüyor. Bir süredir Herson'dan Kırım'a açılan bölgelerde hendeklerle yoğun biçimde hatlar oluşturan Rus ordusu, kazı çalışmalarını Kırım'ın batı sahillerine kaydırdı. Yayınlanan uydu görüntüleri, denizden gelebilecek çıkarma ihtimaline karşı yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda hendek kazıldığını gösteriyor.

İngilizlerden dikkat çeken analiz: Avrupa sahasına Türkiye hakim İngilizlerden dikkat çeken analiz: Avrupa sahasına Türkiye hakim Haberi Görüntüle

HARİTADAN SİLİNMİŞ BİR KENT DAHA

Rus ordusunun yoğun uğraşlar sonucu işgal ettiği Mariupol'ün kuzeyinde yer alan ve Donetsk kent merkezinin hemen batısında bulunan Marinka şehrinin hali, Moskova'nın savaş mantığını bir kez daha ortaya koydu. Marinka adeta haritadan silinmiş görüntüsü son bir yıllık sürecin sembolik manzaralarından biri oldu.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading