Yandex Metrica

Cepheden dramatik görüntü: Siperde vurulan Rus askeri el bombasıyla intihar etti

Bahmut-Kreminna hattı kanlı çarpışmalara sahne oluyor. Bölgeden yansıyan görüntüler savaşın trajik yüzünü bir kez daha ortaya koydu: Ukrayna dronlarınca havadan bırakılan mühimmatın patlamasıyla arkadaşlarını kaybeden ve kendisi de yaralanan bir asker, siperde el bombasının pimini çekerek intihar etti.

Dünya

30.03.2024, 20:45

Rusya ile Ukrayna güçleri arasında ülkenin doğusunda kanlı çarpışmalar devam ediyor. Her gün iki taraftan 50 ilâ 100'er askerin can verdiği Bahmut-Kreminna hattından gelen görüntüler savaşın çarpıcı yüzünü net biçimde ortaya koydu. 

Donetsk'in batısında kara saldırılarına devam eden ve Bahmut'ta da kısmî kazanımlar elde eden Rus ordusu, cephe hattında mevzilenerek siperleri tutmaya çalışıyor. Bu esnada Ukrayna askerlerince kullanılan hava araçları, siperdeki Rus güçlerinin üzerine mühimmat bırakıyor. 

Havan topu ya da buna benzer patlayıcıları birkaç yüz metre mesafeden siperde gizlenen Rus askerlerinin üzerine bırakan Ukrayna dronları, 'yeni nesil' bu operasyonu aynı zamanda saniye saniye kayıt ediyor. 

Havadan gelen nesnenin aniden patlamasıyla birkaç asker saniyeler içinde can verirken yaralı askerler ise yaşadıkları travmayla birlikte canına kıyabiliyor. Cepheden gelen son görüntü, savaşın yol açtığı trajediyi bir kez daha gözler önüne serdi. 

Ukrayna dronları tarafından hedef alındıktan sonra arkadaşları yanıbaşında ölen ve kendisi de hafif yaralanan bir Rus askeri, kemerindeki el bombasının pimini çekerek intihar etti. 

Rus askerlerinin moral durumunu gözler önüne seren olayın benzeri onlarca görüntü, Bahmut-Kreminna cephelerinde her gün yaşanıyor. Siperlerde öldürülmüş çok sayıda Wagner milisi yine Ukraynalılar tarafından görüntülenerek sosyal medyada servis edildi. 

İngiltere'den bugüne kadar ki en büyük savunma desteği Ukrayna'ya: Dron tedarik edilecek İngiltere'den bugüne kadar ki en büyük savunma desteği Ukrayna'ya: Dron... Haberi Görüntüle

MÜHİMMAT SIKINTISI KÜFÜR ETTİRDİ

Rusların aynı zamanda yoğun mühimmat sıkıntısı çektiği belirtiliyor. 122 ve 152 mm'lik kısa menzilli topçu roketleri için Moskova yönetiminin dünya genelinde arayış içerisinde bulunduğu belirtiliyor. 

Öte yandan sıcak çatışmaların tüm hızıyla devam ettiği Bahmut cephesinde Wagner askerlerinin yayınladığı görüntüler tartışmalara neden oldu. Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov'a küfreden Wagner milisleri sözkonusu vidyo kaydında "Adamlarımıza destek veremiyoruz, çünkü cephanemiz yok" diyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading