Yandex Metrica

Cephede Javelin tanksavar silahıyla bekliyorlar! Ukrayna askeri "Her şeye hazırız" diyor...

Cephede Javelin tanksavar silahıyla bekliyorlar! Ukrayna askeri "Her şeye hazırız" diyor...

Rusya'nın 100 bin askerle saldırıya hazırlandığı cephe hattında Ukrayna askerleri ABD yapımı Javelin tanksavar silahlarıyla boy gösterdi.

Dünya

23.01.2024, 18:27

Ukrayna ile Rusya arasında tansiyon gün geçtikçe yükselirken Amerikan ABC televizyonu, bir kısmı Rus işgali altındaki Donbass'a giderek Ukrayna ordusunun operasyon hazırlığını görüntüledi. 

Cephe hattında mevzilendikleri gözlenen Ukrayna askerleri, havada Türk SİHA'larının gözetiminde elleri tetikte beklerken, karşıdaki Rus birliklerini de siperlerden gözetliyor. 

Ukrayna askerlerinin yoğun olarak ABD yapımı tanksavar sistemi Javelin silahlarıyla teçhiz edilmesi dikkat çekiyor. Hedefe fırlatıldıktan sonra bir müddet yere yakın ilerleyen Javelin mermisi, imha edeceği tank yaklaştığında aniden yükselerek zırhlı aracı tam tepeden dalış yaparak patlatıyor. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmesinde ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna'yı yarıyolda bırakma sinyali vermesi ve bundan sonraki süreç için 'diplomasi'ye vurgu yapması, bölgedeki Rus birliklerini yeni işgaller için cesaretlendirdi. 

Hem işgal altındaki Donbass'ta hem de Ukrayna sınır hattı boyunca 100 bin kadar asker bulunduran Moskova, bir süre önce ittifak kurduğu Belarus ordusuyla da ortak tatbikatlar düzenliyor. 

Ukrayna'ya cephede destek konusunda Avrupa ülkeleri de -birkaç ülke haricinde- isteksiz görünüyor. Çatışmaya uzak duran ülkelerin başında Almanya ve Fransa geliyor. ABD'nin de eğitmen personel ve silah desteği dışında genel olarak çekimser kaldığı süreçte Ukrayna'ya en fazla desteği İngiltere veriyor. 

Karşılarındaki güce karşın morali yüksek görünen Ukrayna askerleri ise cephe hattına yığılmış onbinlerce Rus askeri ve binlerce zırhlı araç konusunda ne düşündükleri sorulduğunda şu cevabı veriyor: "Çatışmaya hazırız!"

Son dakika: Dışişleri Bakanlığından Şili'ye 'Soykırım' yanıtı Son dakika: Dışişleri Bakanlığından Şili'ye 'Soykırım' yanıtı Haberi Görüntüle

İŞTE CEPHEDEN SON GÖRÜNTÜLER


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading