Yandex Metrica
SON DAKİKA

Cephede dronlar savaşı! Askerlerin üzerine bomba bırakıp görüntüyü kaydediyorlar

Rusya-Ukrayna savaşının en kanlı cephelerinden biri olan Bahmut, bugünlerde 'dronlar savaşı'nın merkezi haline geldi.

Dünya

19.03.2024, 16:12

Rusya-Ukrayna savaşının en kanlı cephelerinden biri olan Bahmut son birkaç haftadır 'dronlar savaşı'nın merkezi haline geldi.

Rusya, üretimine hız verdiği Lancet isimli sabit kanat kamikaze bombalarıyla Ukrayna ordusuna ait teçhizatı hedef alırken, 'quadcopter' adıyla tanımlanan mini insansız helikopter tipi dronlarla da askerlerin üzerine mühimmat bırakıyor. 

Ülke doğusundaki Luhansk'a yakın bir konumda bulunan ve geçtiğimiz aylarda Ukrayna ordusunun Ruslardan temizlediği Liman kentinin güneyindeki Bahmut'ta iki taraftan her gün 50 ilâ 100 arasında asker ölüyor. 

Döner kanat dronla Ukrayna askerlerinin üzerine topçu mühimmatı ya da el bombası benzeri patlayıcılar bırakarak tahribat yaratan Rusya'ya, Kiev güçleri ise benzer yöntemlerle cevap veriyor. 

Bir operatör asker tarafından kullanılan patlayıcı yüklü döner kanatlı dron, hedef bölgede Rus askerini tespit ettikten sonra işgalci personelin vücuduna yakın bir noktada kendini patlatıyor. 

Karşılıklı iki ordunun da giderek daha sık başvurduğu bu yöntem aynı zamanda kullanıcısına sosyal medyada propaganda imkanı sağlıyor. Çünkü kamikaze dronlar operasyonun her anını kaydediyor. 

Ünlü oyuncu Will Smith Kur'an-ı Kerim'i baştan sona okuduğunu söyledi:... Haberi Görüntüle

UKRAYNA ASKERLERİ İNGİLTERE'DE

Öte yandan savaşın daha büyüyeceğine ilişkin işaretler her geçen gün artıyor. Rusya tam teşekküllü yeni bir taarruz için bölgeye yığınağını artırdı. Belarus ile Ukrayna sınırına yeni hava savunma sistemleri ve zırhlı araçlar konuşlandırıldı. Kısmi seferberlik kapsamında askere alınan 200 bini aşkın personelin de eğitimlerini tamamlamakta olduğu belirtiliyor. 

Ukrayna ordusu ise neredeyse her hafta binlerce askerini hem Almanya hem de İngiltere'ye gönderiyor. Almanya'da Amerikalılarca eğitilen Ukrayna askerlerine İngiltere'de ise İngiliz subaylar eğitim veriyor. 

Ukrayna Savunma Bakanlığı, cepheye sevk edilecek personelin İngiliz topraklarındaki eğitim faaliyetine ilişkin görüntüler yayınladı. 

ABD'li dergiden itiraf niteliğinde analiz: Türkleri kısıtlamak için destek veriyoruz Haberi Görüntüle

SINIRDAN 170 KİLOMETRE İÇERİDE!

Ukrayna topraklarını işgal ederek çok sayıda şehir ve kasabayı adeta haritan silen Rusya, bunun karşılığında kendi topraklarında zaman zaman saldırıya uğruyor. 5-6 Aralık'ta Ukrayna sınırına 650 kilometre uzaklıktaki iki askeri hava üssü Tu-141 mühimmatıyla başarılı bir şekilde vurulmuştu. Operasyon sonucunda Rusya bazı bombardıman uçaklarını park halindeyken kaybetmişti.

Bu operasyon öncesi Ukrayna ordusunun 170 kilometre derinlikte Oryol kentini dronlarla hedef aldığı ortaya çıktı. Ortaya çıkan görüntüler 16 Kasım'da Rusya topraklarına gönderilen bomba yüklü dronların Oryol'daki dev petrol depolarını vurduğunu gösteriyor. Dronlarca bırakılan havan topları sözkonusu yapılarda hasar oluşturmuştu. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading