Yandex Metrica
SON DAKİKA
Çelik yelekli Alman bakan, 5 bin miğfer gönderdiği ülkeye gidip 'savaşmayın' dedi

Çelik yelekli Alman bakan, 5 bin miğfer gönderdiği ülkeye gidip 'savaşmayın' dedi

Ukrayna'ya askeri destek kapsamında ancak 5 bin adet miğfer gönderebilen ve bu hareketiyle dünyada alay konusu olan Alman hükümeti, cephe hattına yolladığı çelik yelekli bakanla 40 dakika varlık gösterdi.

Dünya

23.01.2024, 18:47

Ukrayna'yı destekleyen ülkeleri engellemeye çalışan Almanya, dünyadan tepkiler yükselince Kiev'in gönlünü alma çabasına girdi. Geçtiğimiz günlerde muhtemel bir savaşın kaderini değiştirebilecek devrim niteliğinde bir kararla Ukrayna'ya 5 bin adet miğfer göndereceğini açıklayan Alman hükümeti, tarihi yardımın ardından dışişleri bakanını Ukrayna'ya yolladı. 

Cephe hattına anlamlı bir ziyaret gerçekleştiren Almanya Dışişleri Bakanı Annelena Burbock, Ukrayna-Rusya sınır hattını dolaştı. İşgal altındaki Donbass ile Rus yanlısı ayrılıkçıların bulunduğu bölgede çelik yelek ve miğferle dolaşan Burbock, 40 dakika süren cephe turunun ardından orayı terk etti. 

Burada yaptığı açıklamada savaşı önlemek gerektiğinden bahseden Burbock, Avrupa'nın ortasında bir savaşa müsaade edilmemesi gerektiğini ve krize acil bir çözüm bulunmasının şart olduğunu dile getirdi. 

Doğal gaz ihtiyacından ötürü Rusya'ya bağımlı durumdaki Almanya, Baltık Denizi'nin altından geçen Kuzey Akım 2 boru hattıyla tedarik ettiği gazın kesilmemesi için Moskova ile ilişkileri sıcak tutmaya gayret ediyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading