Yandex Metrica
SON DAKİKA
Çeçenler Rus ordusuyla savaşıyor: Bizi Ukrayna devleti çağırdı, Kadirov düşmanımız!

Çeçenler Rus ordusuyla savaşıyor: Bizi Ukrayna devleti çağırdı, Kadirov düşmanımız!

Çeçen lider Ramzan Kadirov yanlıları Rusya safında, diğer Çeçenler ise Ukrayna ordusunda Rusya'ya karşı mücadele veriyor. "Rusya'dan intikam almaya geldik" diyen Şeyh Mansur Taburu komutanı Müslim Çeberlov, Kadirov ve yanlılarını Çeçen değil Rus olarak gördüklerini dile getirdi.

Dünya

16.02.2024, 14:42

Ukrayna topraklarını işgal için Rus ordusuna yardım eden Ramzan Kadirov yanlıları dışında bölgede tam tersi yönde hareket eden Çeçen gruplar da bulunuyor. Bunlardan en önemlisi, Ruslara karşı savaş vermek üzere Ukrayna devletinin daveti üzerine bölgeye gelen Şeyh Mansur Taburu. Çeçen milis grubunun lideri Müslim Çeberlov, Yeni Şafak'tan Burak Doğan'a konuştu. 

Kiev savunması için Ukrayna devleti tarafından çağrıldıklarını ifade eden Çeberlov, Ramazan Kadirov ve grubunu Çeçen olarak görmediklerini dile getirdi. Çeberlov, "Onlar Çeçen değil, onlar Rus ve bizim düşmanımız" dedi. 2014 yılında Kırım'ın Rusya tarafından ilhak edilmesiyle başlayan işgal sürecinde savaşa katılmak için Mariupol'e geldiklerini anlatan Çeberlov, şunları söyledi:

"Mariupol'e gelmemizin ardından burada Cehar Dudayev ve Şeyh Mansur taburunu kurduk. 2015'te barış görüşmelerinin başlamasıyla pasif duruma geçmiştik. Savaşın başlamasıyla çatışmalara dahil olduk. Geçmişteki iki büyük Çeçen savaşında dört liderimiz ve binlerce insanımız şehit düştü. Putin rejiminden intikam almak için buraya geldik. Daha önce Mariupol şehrindeydik. Bu son çatışmalarla birlikte Ukrayna yönetimi bizden Kiev’e gelmemizi istedi. Şu an Kiev’deyiz. Ukrayna yönetimi ile ilişkilerimiz iyi. Asker sayımızı veremem ancak ilk başladığımız günlerden 2-3 kat fazla personelimiz var. Sayımız her gün artıyor. Avrupa’dan, Polonya üzerinden gelen Çeçenler var."

Moskova'daki saldırının olağan şüphelisi Ukrayna'dan açıklama: 'Hiçbir ilgimiz yok' Haberi Görüntüle

CEHAR DUDAYEV BÖYLE SÖYLEMİŞTİ

"Amacımız Rusya’dan intikam almak. Ukrayna düşerse Rusya’nın yakın çevresindeki ülkeler egemenliklerini kaybedecekler. Çünkü 1994-95 yıllarında Cehar Dudayev birkaç kere bu konuda uyarmıştı. Rusya’nın Çeçenistan’la kalmayacağını, Gürcistan, Kırım ve Ukrayna’nın da Rusya’nın işgale uğrayacağını söylemişti. Rusya, Ukrayna ordusunun 2014 yılındaki gibi hazırlıksız olduğunu, ordunun teslim olacağını düşünüyordu. Ukrayna büyük bir karşılık verince Ruslar afalladı. Birçok Rus askeri rehin düşüyor. Aynı şekilde askeri teçhizatlarını bırakıp kaçıyorlar. Savaşta SİHA'ların etkisi de çok büyük." 

Türkiye'nin doğalgaz hamlelerine ABD destekli Romanya'dan itiraz: 'Bizim gazımızı çekiyor' Haberi Görüntüle

KİEV'İN ÇEMBERE ALINDIĞI HABERLERİ YALAN

"Kadirov Rusya’nın en sadık askeri olduğunu dile getiriyor. Onu Rus olarak görüyoruz. Dolayısıyla onlar da bizim düşmanımız. Burada yaptığımız tüm operasyonları Ukrayna yönetimi ile istişare içinde düzenliyoruz. Hiçbir şekilde Ukrayna’dan para almıyoruz. Başkent Kiev’in Rus askerleri tarafından çembere alındığı haberleri doğru değil. Büyük çatışmalar devam ediyor. Kiev’in çembere alındığına yönelik haberler kesinlikle yalan. Ruslar sadece Belarus tarafından gelen yola asker yığıyor. Şu anda en büyük çatışmalar orada devam ediyor. Diğer yollar açık. Ukrayna yönetimi direnmeye devam ederse Rusya’nın Kiev’i alması mümkün değil. Eğer Ukraynalılar burayı bırakıp çıkarsa Ruslar ancak o zaman Kiev'i alabilirler." 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading