Yandex Metrica
SON DAKİKA
Çeçen lider Müslim el-Şişhani vuruldu mu? Rusya 'öldürdük' diyerek bir görüntü yayınladı

Çeçen lider Müslim el-Şişhani vuruldu mu? Rusya 'öldürdük' diyerek bir görüntü yayınladı

Rus ordusu, Esed muhalifi gruplardan Cunud el-Şam'ın lideri Müslim el-Şişhani'yi öldürdüklerini iddia etti. Çeçen asıllı muhalif savaşçı, grubuyla birlikte Ukrayna cephesine gitmek için hazırlık yapıyordu.

Dünya

23.03.2024, 15:29

Zeytin Dalı Harekâtı'na destek vermiş muhalif gruplardan Cunud el-Şam'ın Çeçen asıllı lideri Müslim ebu el-Velid el-Şişhani'nin İdlib'de suikaste uğradığı ileri sürüldü. 

Moskova medyası, Hımeymim Üssü'nden kalkan Rus uçaklarının Şişhani'nin bulunduğu binayı İdlib'de bombaladığını iddia ederek bir görüntü yayınladı. 

Çeçenistan'da Rus ordusuna karşı savaşan ve bu bölgenin Kremlin kontrolüne girmesinin ardından Gürcistan'a giden Şişhani, Suriye iç savaşıyla birlikte kendi grubunu kurarak bu ülkeye geçmişti. 

İdlib ve çevresinde hem Esed rejim güçlerine hem de terör örgütü PKK/YPG'ye karşı savaş veren Şişhani, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Suriye Milli Ordusu'nun Afrin'i terörden temizlemek için yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı'na da katılmıştı. 

110 milyon dolarlık SİHA üssünden kovuldular: Orası artık HÜRKUŞ ve... Haberi Görüntüle

İDDİA HENÜZ DOĞRULANMADI 

"Rus ordusu,  Çeçen militanların ünlü liderini Suriye'de imha etti" başlığıyla yayınlanan görüntülerde Müslim el-Şişhani'nin etkisiz hale getirildiği ileri sürülüyor. İdlib'de toplantı yapılan binanın tespit edilmesinde telsiz sinyallerinden faydalanıldığı öne sürülüyor. Ancak sözkonusu görüntülerin Şişhani'ye yönelik bir ay önceki Rus saldırısına ait olduğu belirtiliyor. Sözkonusu saldırıda Şişhani değil, çocuğu hayatını kaybetmişti. 

Gazze'de ateşkes müzakerelerinde yeni gelişme: Mossad Başkanı Barnea Katar'a gidiyor Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'NİN YARDIMLARINI UNUTMUYORUZ"

Geçmişte verdiği röportajlarda Türkiye'nin Çeçenistan ve Suriye'ye yardımlarından ötürü duyduğu minneti ifade eden Müslim Şişhani, "Türkiye halkı hem Çeçen hem Suriye halkı çok yardım etti. Türkiye dünyanın her yerine el uzatıyor. Ben onlar için dua ediyor, teşekkür ediyorum. Allah yardımlarını kabul etsin. Ben Türk halkı kadar yardımsever bir başka millet görmedim. Kafkaslar'a yönelik yardımlara bizzat şahit oldum. 'Cihad edenlere Allah da yardım eder' ayetini asla unutmasınlar. Ayette, 'malınız ve canınızla cihad ediniz' diyor. Türkiye her zaman yanımızda oldu, bunları hiçbir zaman unutmayacağız" demişti. 

Gürcistan kimliğinde Murad Margoşvili yazan Müslim Şişhani'nin son birkaç aydır grubuyla birlikte Ukrayna cephesine gitme hazırlığı yaptığı belirtiliyordu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading