Yandex Metrica
SON DAKİKA
Büyük kriz sonrası ilk üst düzey ziyaret! Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman Katar'da

Büyük kriz sonrası ilk üst düzey ziyaret! Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman Katar'da

Körfez'de dengeler değişiyor. 2017'de yaşanan büyük kriz sonrası ilişkiler yeninde normalleşiyor. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, gerilim sonrası ilk kez Katar'a gitti.

Dünya

23.01.2024, 22:02

Suudi Arabistan yönetimi ve Körfez ülkeleri, 4 yıl önce Katar'a uygulanan siyasi ve ekonomik ambargonun ardından ilişkileri yeniden normalleştiriyor. Riyad yönetimi Ocak ayında ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik atılan adımlar sonrası ilk kez Katar'ada. 

ABD'li dergiden itiraf niteliğinde analiz: Türkleri kısıtlamak için destek veriyoruz Haberi Görüntüle

ÜÇÜNCÜ DURAK KATAR

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Körfez Arap ülkeleri gezisinin üçüncü durağı olan Katar'a gitti. Haziran 2017'deki Körfez krizinin ardından ilk kez Katar'a gelen Veliaht Prens Muhammed, başkent Doha'daki Uluslararası Havalimanı'nda Katar Emiri Tamim bin Hamad Al Thani tarafından karşılandı.

Söz konusu adım, 2017'de Riyad öncülüğünde Doha'ya uygulanan ambargonun kaldırılmasının ardından Suudi Arabistan'dan bu ülkeye yapılan en üst seviyeli ilk ziyaret. 

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman Katar'da

NE OLMUŞTU?

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır, 5 Haziran 2017'de "terör gruplarını desteklediği" iddiasıyla Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmiş ve bu ülkeye ekonomik ambargo uygulamaya başlamıştı.

Katar, söz konusu ülkelerin tüm suçlamalarını reddederken bu durum Körfez bölgesinde büyük bir krize yol açmıştı.

Körfez krizi, bu yıl 5 Ocak'ta Suudi Arabistan'ın El-Ula kentinde gerçekleştirilen 41. Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi'nde imzalanan Ula Bildirisi ile çözüme kavuşmuştu.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman Katar'da

Baraj bombalandı, hidroelektrik santrali alevler içinde kaldı! Hipersonik Kinzal ve... Haberi Görüntüle

İKİ ÜLKE ARASINDA ANLAŞMALAR İMZALANDI

Ziyaret sırasında Katar ve Suudi Arabistanlı şirketler arasında 6 iş birliği anlaşması imzalandı. Katarlı ve Suudi Arabistanlı şirketler enerji, gayrimenkul ve turizm sektörlerinde 6 iş birliği anlaşması imzaladı. Anlaşmaların mali tutarına dair bilgi verilmedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading