Yandex Metrica

Burkina Faso'dan Macron'a darbe: France 24 yayını askıya alındı

Burkina Faso'dan Macron'a darbe: France 24 yayını askıya alındı

Burkina Faso, terör örgütü El Kaide'ye bağlı bir grubun lideriyle röportaj yaptığı gerekçesiyle France 24'ü askıya aldı.

Dünya

23.01.2024, 20:38

Afrika ülkelerinin Fransa'yı bir bir kovmasının ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Afrika ülkeleri ile yeni ilişkiler kurmaya çalışıyor. Macron, mart ayı başında bu kapsamda Afrika turuna çıksa da umduğunu bulamadı.

 

Fransız ordularını bir bir gönderen Afrika ülkeleri, Fransa uzantılı yayın organlarının bölgedeki varlıklarını da bir bir sona erdiriyor. Son olarak Burkina Faso, El Kaide'ye bağlı bir grubun lideriyle röportaj yaptıkları gerekçesiyle France 24'ün tüm faaliyetlerine son verdi. 

Öldü sanılan Kate Middleton ilk kez görüntülendi! Aylar sonra ilk kez basın karşısında! Öldü sanılan Kate Middleton ilk kez görüntülendi! Aylar sonra ilk... Haberi Görüntüle

'TERÖRİST EYLEMLERE MEŞRUİYET ALANI SUNUYOR'

AFP'nin aktardığına göre, Burkina Faso yönetimi şu açıklamayı yaptı:

France 24, antenlerini El Kaide'ye çevirerek terörist eylemlere meşruiyet alanı sunuyor.

Bu nedenle hükümet, tüm sorumluluğu üstlenerek ve ulusun üstün çıkarı adına, France 24 programlarının ulusal topraklarda yayılmasını zorunlu olarak askıya almaya karar verdi.

Irak Başbakanı Sudani'den Türkiye'ye destek: 'Topraklarımızın Türkiye'ye karşı saldırı sahası olmasına izin vermeyeceğiz' Irak Başbakanı Sudani'den Türkiye'ye destek: 'Topraklarımızın Türkiye'ye karşı saldırı sahası... Haberi Görüntüle

MALİ DE ASKIYA ALMIŞTI

Mali de geçtiğimiz yıl kıtadaki darbe girişimlerinde rolü olduğunu gerekçe göstererek RFI ve France 24 medya kuruluşlarının yayınlarını askıya almıştı. frika'ya yönelik yayınlarıyla bilinen Fransız Jeune Afrique dergisi muhabiri Benjamin Roger, geçtiğimiz yıl 8 Şubat'ta Mali'den sınır dışı edilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading