Yandex Metrica

Burkina Faso'da darbe! Ordu yönetime el koydu

Burkina Faso'da darbe! Ordu yönetime el koydu

Darbeler ülkesi Burkina Faso'da ordu yönetime bir kez daha müdahale etti. Devlet Başkanı Damiba, ordu tarafından görevden alındı.

Dünya

23.01.2024, 22:13

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da ordu yönetime bir kez daha müdahale etti. 24 Ocak'ta yönetime el koyan Devlet Başkanı Yarbay Paul Henry Damiba, ordu tarafından görevinden alındı.

Ukrayna savaşı kaybedecek: Gerilim Hint-Pasifik okyanusuna sıçrayacak: CIA duyurdu Ukrayna savaşı kaybedecek: Gerilim Hint-Pasifik okyanusuna sıçrayacak: CIA duyurdu Haberi Görüntüle

SARAY YAKININDA PATLAMA

Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı, askeri kamp çevresi ve yerleşim bölgelerinde duyulan silah seslerinin ardından, askerler ana yolları trafiğe kapattı. Cumhurbaşkanlığı sarayının yakınında da büyük bir patlama meydana geldi.

Soykırım ortağı ABD'den Gazze açıklaması: 'Hiçbir ülke barış ihtimalini artırmak için ABD kadar çalışmadı' Soykırım ortağı ABD'den Gazze açıklaması: 'Hiçbir ülke barış ihtimalini artırmak... Haberi Görüntüle

DAMİBA'NIN YERİNE YÜZBAŞI TRAORE

Devlet televizyonunda bildiri okuyan ordu mensupları Geçiş Dönemi Devlet Başkanı Damiba'nın görevden alındığını açıkladı. Damiba'nın yerine Yüzbaşı İbrahim Traore geçti. Ülke sınırlarının ikinci bir emre kadar kapatıldığı duyuruldu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading