Yandex Metrica

Bulgaristan sandık başında! İlk kez Türk bir aday

Bulgaristan sandık başında! İlk kez Türk bir aday

Bulgaristan bugün sandık başında. Cumhurbaşkanlığı ve erken parlamento seçimleri için hem Bulgaristan'da hem de Türkiye'de kurulan sandıklarda heyecan büyük. Bu seçimde ilk kez Türk kökenli bir aday da yarışıyor.

Dünya

23.01.2024, 18:18

Bulgaristan bugün eş zamanlı yapılan cumhurbaşkanlığı ve erken parlamento seçimleri için sandık başında.

ABD'de Gazze protestoları dalga dalga yayılıyor: Columbia Üniversitesi’ndeki öğretim görevlilerinden ders bırakma kararı ABD'de Gazze protestoları dalga dalga yayılıyor: Columbia Üniversitesi’ndeki öğretim görevlilerinden... Haberi Görüntüle

5 BİN 67 ADAY YARIŞIYOR

Ülkede ve yurt dışında yaşayan 6,6 milyonu aşkın kayıtlı seçmen bu yıl parlamento seçimleri için 3. kez oy kullanıyor. Vatandaşlar cumhurbaşkanı ve cumhurbaşkanı yardımcılığı için 23 ikili aday ve 25 siyasi parti ile koalisyonun sunduğu 5 bin 67 aday arasında seçim yapacak. Cumhurbaşkanlığı seçiminde katılımın yüzde 50’nin altında olması durumunda yeni cumhurbaşkanı 21 Kasım’da yapılacak ikinci turda belirlenecek.

bulgaristan secim

Döneri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in elinden kurtardık: Avrupa Parlamentosu 'döner Türkiye'nin' dedi Döneri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in elinden kurtardık: Avrupa Parlamentosu 'döner Türkiye'nin'... Haberi Görüntüle

ÇİFTE VATANDAŞLAR SANDIĞA KOŞTU

Yurt içinde 13 bine yakın, yurt dışında ise 68 ülkede 750 seçim merkezi oy verecek vatandaşlar için hazır hale getirildi. 

Türkiye’de yaşayan çifte vatandaş statüsündeki Bulgaristan göçmenleri de sandık başında. Göçmenler için 58 merkezde 126 sandık kuruldu.

bulgaristan secim

ABD'nin Türkiye düşmanlığında yeni hamlesi! Bakın PKK'ya ne verdiler ABD'nin Türkiye düşmanlığında yeni hamlesi! Bakın PKK'ya ne verdiler Haberi Görüntüle

İLK KEZ TÜRK BİR ADAY

Bu seçimlerde ilk kez nüfusun yüzde 10’una yakınını oluşturan Türk ve Müslümanlar da Türk kökenli bir aday için oy verebilecek. Üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi, Genel Başkan Mustafa Karadayı’yı cumhurbaşkanlığına aday gösterdi.

İçişleri Bakanlığı seçim süreci için geniş güvenlik önlemleri aldı.

Oy verme işlemi 20.00’de sona erecek ve sandık başında bekleyenlerin olması durumunda süre bir saat uzatılabilecek.

bulgaristan secim

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading