Yandex Metrica
SON DAKİKA
Buğday patronunu öldürdüler! Nibulon şirketinin sahibine güdümlü füze

Buğday patronunu öldürdüler! Nibulon şirketinin sahibine güdümlü füze

Ukrayna ile tahıl sevkiyatına ilişkin anlaşma imzalayan Rusya, Odessa Limanı'nı bombaladıktan sonra ikinci hamlesini bugün yaptı: Ülkenin en büyük buğday ihracatçısı öldürüldü.

Dünya

23.01.2024, 19:37

Ukrayna ile birlikte 50 milyon ton buğdayı dünya pazarına ulaştırmak için İstanbul'da mutabakat imzalayan Rusya, anlaşmanın gereklerini yerine getirmiyor. Dünyayı sevince boğan imzanın ertesi günü Odessa Limanı'nı bombalayıp "Biz yapmadık" diyerek tüm dünyayı kandırmaya çalışan Ruslar bu kez Ukrayna'nın en büyük tahıl şirketinin sahibini öldürdü. 

Herson kuzeyinde buğday silolarıyla ünlü  Nikolayev (Mikolaiv) kentine hava saldırısı düzenleyen Rus ordusu, tarım şirketi Nibulon'un kurucusu ve sahibi Aleksiy (Oleksiy) Vadaturski'yi eşiyle birlikte öldürdü. 

Aleksiy Vadaturski

Vadaturski'nin evi ve çevresine 12 adet güdümlü füzenin düştüğü öğrenilirken Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, dev buğday tüccarının ölümünü 'ülke için büyük kayıp' şeklinde yorumladı. 

Zelenski, buğday, arpa ve mısır konusunda ülkenin bir numaralı üreticisi olarak bilinen Aleksiy Vadaturski'nin aktarma terminallerini de içeren modern bir tahıl pazarı inşa etme sürecinde olduğunu anlattı. 

Nikolayev şehrinde Vadaturski'nin evi enkaza dönüştü. 

Vadaturski'ye ait Nibulon şirketi, üretilen tahılı ihraç etmek için kendi tersanesi ve gemi filosuna sahip. Nikolayev Belediye Başkanı Aleksandr Senkeviç, şehre yönelik son saldırıların '5 aylık savaşın en güçlüsü' olduğunu dile getirdi. 

Vadaturski'nin ölümünün şirkete ait tahılların ihracına engel teşkil etmesi beklenmiyor.  
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading