Yandex Metrica

Buça'daki katliamın telsiz konuşmaları ortaya çıktı! 'Bisikletli birini vurdum'

Buça'daki katliamın telsiz konuşmaları ortaya çıktı! 'Bisikletli birini vurdum'

Almanya merkezli yayın yapan Der Spiegel dergisinde yer alan bir makalede Rus askerlerinin Buça'daki katliamı telsizlerle birbirlerine anlattıkları ve bundan keyif aldıkları anlatıldı.

Dünya

23.01.2024, 19:06

Alman Der Spiegel dergisi, Alman Dış İstihbarat Servisi'ne (BND) dayandırdığı yazısında, BND'nin Rus askerlerinin telsiz kayıtlarına eriştiğini ve askerlerin Buça'daki katliam konusunda birbirlerini sivilleri nasıl öldürdüklerini anlattıklarını ifşa ettiğini belirtti. 

NATO toplantılarını fırsat biliyor: Zelenski yine silah istedi NATO toplantılarını fırsat biliyor: Zelenski yine silah istedi Haberi Görüntüle

'BİSİKLETLİ BİRİNİ VURDUM'

Bir telsiz kaydında Rus askerinin başka bir Rus askerine Buça'da bisikletli birini vurduğunu söylediği iddia edildi. 

Rusya'dan Gazze açıklaması: BMGK kararı tüm BM üyesi ülkelerce uygulanmalı Rusya'dan Gazze açıklaması: BMGK kararı tüm BM üyesi ülkelerce uygulanmalı Haberi Görüntüle

İNFAZ EMİRLERİ KAYITLARA GEÇTİ 

Bir diğer telsiz kaydında ise bir kişinin, "Önce askerleri sorgulayın sonra vurun" dediği aktarıldı. 

BND tarafından yayınlanan telsiz kayıtlarında, askerlerin vahşet ve günlük yaşamları hakkında konuştukları da belirtildi. 

Der Spiegel tarafından yayınlanan makalede Buça'da çekilen katliam görüntüleriyle askerler arasındaki telsiz konuşmalarının birbirleri ile örtüştüğüne de dikkat çekildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading