Yandex Metrica

Bu sefer engelleyemediler! ABD'de tarihine damga vuran Müslüman

Bu sefer engelleyemediler! ABD'de tarihine damga vuran Müslüman

Pakistan kökenli ABD’li hükümet yetkilisi Dilawar Syed, Küçük İşletme Yönetimi (SBA) Başkan Vekili adaylığının Senato tarafından onaylanmasıyla, Washington hükümetinde en yüksek makamdaki Müslüman oldu. Daha önce Cumhuriyetçiler tarafından, belirli gerekçeler öne sürülerek Müslüman adayın oylanması defalarca engellenmişti.

Dünya

23.01.2024, 21:00

ABD Dışişleri Bakanlığı Ticari İlişkiler Özel Temsilcisi Dilawar Syed’in, Küçük İşletme Yönetimi (SBA) Başkan Vekilliği adaylığı, Senato’da yapılan oylamada 42’ye karşı 54 oyla onaylandı.

Türkiye'yi vurmayı planlayan o gemiler cayır cayır yandı: ABD üssünün bulunduğu adada yangın paniği Türkiye'yi vurmayı planlayan o gemiler cayır cayır yandı: ABD üssünün... Haberi Görüntüle

"BUNU HALLETMEMİZİN ZAMANI GELDİ"

Senato Küçük İşletmeler ve Girişimcilik Komitesi Başkanı Maryland Demokrat Senatörü Ben Cardin, SBA Başkan Vekilliği makamının iki ABD başkanı döneminde toplam 5 yıl boyunca boş kaldığını söyleyerek, "Bunu halletmemizin zamanı geldi." dedi.

İsrail medyasından savaş iddiası: İsrail gece saatlerinde İran'a saldırabilir İsrail medyasından savaş iddiası: İsrail gece saatlerinde İran'a saldırabilir Haberi Görüntüle

TEK MÜSLÜMAN

Senato'daki oylama, Syed'i ABD hükümetindeki en yüksek makamdaki Müslüman konumuna getirdi. Syed, Mart 2021’de ABD Başkanı Joe Biden tarafından SBA Başkan Vekilliğine aday olarak göstermiş, fakat Senatodaki Cumhuriyetçiler tarafından, SBA’nın kürtaj yapan işletmelere verdiği finansal destekler ve başka gerekçeler de öne sürülerek Müslüman adayın oylanması defalarca engellenmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading