Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bu direniş ruhu İsrail'i yenecek: Filistinli kadın 85 yaşında üniversiteden mezun oldu

Bu direniş ruhu İsrail'i yenecek: Filistinli kadın 85 yaşında üniversiteden mezun oldu

1948'deki Nekbe yüzünden ara vermek zorunda kaldığı eğitimine yıllar sonra devam eden Filistinli Cihad Battu, 85 yaşında üniversiteden mezun oldu. Sosyal medyada gündem olan bu mezuniyet, Filistin direnişinin de sembolü niteliğinde.

Dünya

23.01.2024, 18:04

Cihad Muhammad Abdallah Battu, Filistin'deki Kafr Bara Üniversitesi İslami Çalışmalar bölümünden 85 yaşında mezun oldu. Okul tarihindeki en yaşlı öğrenci olan Cihad'ın hikayesi, aslında Filistin direnişinin de hikayesi gibi. 

O ilaç yüzünden insanlar ölmeye başladı: Takviye gıda alanlar dikkat!... Haberi Görüntüle

NEKBE SIRASINDA EVİNİ VE OKULUNU TERK ETTİ

İşgalci İsrail'in 14 Mayıs 1948'de tarihi Filistin toprakları üzerinde kurulmasıyla yüz binlerce Filistinlinin zorunlu göçe ve katliamlara maruz kaldığı Nekbe'yi yaşayanlardan biri o. Cihad Battu, annesi ve kardeşleriyle birlikte el-Mujadil köylerinden zorla çıkarıldı. Cihad'ın babası, El-Mujadil'den çıkmayı redetti, topraklarında ölmeyi tercih edeceğini söyledi. Battu'nun annesi ve kardeşleri Nasıra'ya göç etmek zorunda kaldı.

cihad battu

Bu göç 5. sınıftaki Cihad'ın eğitim hayatını da sekteye uğrattı. Nekbe'nin ardından Nasıra'da okullar bir süreliğine kapatıldı. Okul açıldığında Cihad okula döndü ancak annesinin sağlığı bozulunca ona ev işleriyle ilgilenmek düştü, eğitimine 14 yaşında ara verdi. 

“Gençliğimde beni mezun olmaktan alıkoyan şartlar konusunda kötü bir hissim yok. Çünkü Allah'ın kimseyi kaldırabileceğinden fazla yükle imtihan etmediğini biliyorum. Allah'ın bana çok güçlü bir hafıza verdiğini biliyorum, böylece her istediğimi elde edebilirim” 

ABD'de bulunan bir köprüye konteyner gemisi çarptı: Köprü saniyeler içerisinde... Haberi Görüntüle

85 YAŞINDA MEZUN OLDU

Annesine göre tek çözüm Cihad'ın evlenmesiydi. 17 yaşında evlenen Cihad'ın eşi onu eğitimini sürdürmesi konusunda destekledi ancak üniversiteye gideceğini hiç düşünmemişti.

Bölgedeki camide Kuran ve İslami çalışmalar derslerine devam eden Cihad Battu, 80 yaşından sonra üniversiteye girmeye karar verdi. İslami İlimler diploması almaya karar veren Filistinli kadın 25 Eylül'de mezun oldu. Mezuniyet haberini torunu Maha Huseyini sosyal medya hesabından duyurdu.

En büyük destekçisi çocuklarıydı. Cihad Battu bu desteği  “Beni takdirle karşıladılar, yolculuğumda bana eşlik ettiler ve mezun olana kadar ihtiyacım olan tüm desteği sağladılar” sözleriyle anlatıyor. 

KAYNAK: MEE

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading