Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Brezilya’da seçimi kaybeden Jair Bolsonaro’dan skandal hareket: Askeri uçakla ABD’ye kaçtı!

Brezilya’da seçimi kaybeden Jair Bolsonaro’dan skandal hareket: Askeri uçakla ABD’ye kaçtı!

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, seçimi kaybettikten sonra ülkesini terk ederek ABD'ye kaçtı. Geçtiğimiz günlerde seçimleri kaybettiğinde yargılanacağını dile getirmişti. İşte detaylar…

Dünya

23.01.2024, 20:14

Brezilya’da son seçimi kaybeden mevcut Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, ülkenin yeni Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva'nın göreve başlamasından iki gün önce ülkesini terkederek ABD'ye doğru yola çıktığı haberleri yayılıyor. Brezilya Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçakla Brasília'daki hava üssünden havalandığı belirtilen Bolsonaro'ya, danışmanları ve eşi Michelle Bolsonaro eşlik etti. Bolsonaro, "Yakında döneceğim" dedi. Bu olay sosyal medyada viral oldu. 

Doğu Asya'da gerilim yeniden tırmandı! Çin savaş uçakları Tayvan semalarında Haberi Görüntüle

YÜZDE 50,9 İLE SEÇİMİ KAZANDI

Siyasette tansiyonun dinmediği ülke olan Brezilya, 30 Ekim'de devlet başkanlığı seçimlerinin ikinci turu için sandık başına gitti. Seçim sonucunda sol görüşlü eski Devlet Başkanı Lula da Silva yüzde 50,9, aşırı sağcı mevcut Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ise yüzde 49,1 oy aldığı açıklandı.

Rus istihbaratı Moskova'daki terör saldırısıyla ilgili ABD, İngiltere ve Ukrayna'yı... Haberi Görüntüle

PAZAR GÜNÜ YAPILACAK OLAN TÖRENE KATILMAYACAK

Seçim sonucunu bir türlü kabul etmeyen Devlet Başkanı Bolsonaro, sandık sonuçlarının Yüksek Seçim Mahkemesi tarafından onaylanmasının hemen sonrasında harekete geçti. Daha önce başkanlık görevini Lula'ya devretmeyeceğini açıklayan Bolsonaro, pazar günü yapılacak olan törene katılmayacak. 

ABD adresi gösterdi: Türkiye olmadan Gazze'de çözüm zor Haberi Görüntüle

HUKUKİ SORUNLAR İLE KARŞI KARŞIYA GELEBİLİRDİ

Bolsonaro'nun ülkede kalması durumunda başkanlık dokunulmazlığını kaybedeceği için bir dizi hukuki sorunla da karşılaşabileceği belirtildi. Cuma günü iktidarken yaptığı tüm çalışmaları dile getiren duygusal bir konuşma sonrasında ülkeden ayrılan Brezilyalı devlet başkanına, Yardımcısı Hamilton Mourao'nun vekalet edeceği öğrenildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading