Yandex Metrica

Brezilya'da barajlar yıkıldı, şehirler sular altında kaldı! Ölü sayısı artıyor

Brezilya'da barajlar yıkıldı, şehirler sular altında kaldı! Ölü sayısı artıyor

Brezilya’nın kuzeydoğu kesimlerinde haftalardır devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle 2 baraj yıkıldı. Şiddetli yağış nedeniyle oluşan selde 21 kişi hayatını kaybetti.

Dünya

23.01.2024, 18:33

Brezilya'daki sel felaketinde ölenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Acil durum ilan edilen kent sayısı 136'ya yükseldi. Vitoria de Conquista şehrindeki Igua Barajı ile Jussiape şehrindeki bir barajın şiddetli yağışlar sonucu yıkıldığı bildirildi. Barajların yıkılmasının ardından yetkililer bölge halkına evlerini terk ederek güvenli bir yere sığınmaları konusunda uyarıda bulundu. Eyaletteki birçok ev sular altında kalırken, ekipler evlerinde mahsur kalanları kurtarmak için çalışma başlattı.

Bu resmen savaş ilanı: Putin'in evine el koydular... Bu resmen savaş ilanı: Putin'in evine el koydular... Haberi Görüntüle

ÖLÜ SAYISI 21 OLDU

Bahia Eyaleti Sivil Savunma ve Koruma Gözetiminden (Sudec) yapılan açıklamada, bölgede kasımdan bu yana devam eden yağmurlar nedeniyle ölenlerin sayısının 21'ye çıktığı bildirildi.

Sazan avı! Filistin bayrağını tekmeleyen İsrailliye bomba şoku Sazan avı! Filistin bayrağını tekmeleyen İsrailliye bomba şoku Haberi Görüntüle

34 BİN KİŞİ EVİNİ KAYBETTİ

Açıklamada, sel felaketinde evini kaybedenlerin 34 bin 163'e, tahliye edilenlerin 42 bin 929'a ve sellerden etkilenenlerin sayısının 471 bin 786'ya yükseldiği belirtildi.

ChatGPT rakip geliyor: Meta'dan yapay zeka adımı: İşte LIama 3'ün özellikleri ChatGPT rakip geliyor: Meta'dan yapay zeka adımı: İşte LIama 3'ün... Haberi Görüntüle

136 KEN İÇİN ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

Nüfusu 15 milyonu aşan eyalette meydana gelen seller nedeniyle acil durum ilan edilen kent sayısı 136'ya yükseldi.

NASA'nın helikopteri Mars'ta kaza yaptı: Bin Mars günü ve 72 uçuşla gezegen keşfetmişti NASA'nın helikopteri Mars'ta kaza yaptı: Bin Mars günü ve 72... Haberi Görüntüle

KOVİD-19 VAKALARI ARTABİLİR

Bahia Eyalet Valisi Rui Costa, doğal afet ile Kovid-19'un aynı anda eyaleti etkilediğini, güneydeki bazı kentlerde tüm ilaç ve aşıların kullanılmaz hale geldiğini söylemişti.

Brezilya'nın kuzeydoğusunda bulunan Bahia eyaletinin güneyinde, geçen haftadan itibaren sağanak nedeniyle meydana gelen sel felaketinde 37 kentin tamamen sular altında kaldığı açıklanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading