Yandex Metrica
SON DAKİKA
Boşnak Hacı adayının Mekke yolculuğu: 7 ay 7 gün yürüyecek

Boşnak Hacı adayının Mekke yolculuğu: 7 ay 7 gün yürüyecek

52 yaşındaki Boşnak Enver Beganoviç Avusturya'dan yürüyerek Mekke'ye gitmek üzere Hac yoluna çıktı. Sırbistan'a ulaşan Beganoviç, 'Avusturya, Slovenya, Hırvatistan ve Bosna Hersek'in ardından şimdi Sırbistan'dayım. Buradan da Kuzey Makedonya, Bulgaristan, Türkiye, Irak ve Mekke'ye kadar yürüyeceğim.' dedi.

Dünya

31.01.2024, 19:39

Boşnak Enver Beganoviç, Avusturya'nın Wels kentinen Hac görevini yerine getirmek üzere yola çıktı. Yürüyerek Sırbistan'a kadar ulaşan Beganoviç; Avusturya, Slovenya, Hırvatistan ve Bosna Hersek'in ardından Sırbistan'a geldiğini belirtti ve şimdiye kadar yaklaşık 650 kilometre yol yürüdüğünü söyledi.

Kanada resmen duyurdu! İsrail’e silah ihracatı durdurulacak Haberi Görüntüle

'ESKİ YUGOSLAVYA ÜLKELERİNDEN GEÇECEĞİM'

Sırbistan'ın Sjenica kentinde mola veren Beganoiç, şu şekilde konuştu:

Kısa bir rota oluşturmadım. Nereden gideceğimi kendim belirledim. Eski Yugoslavya ülkelerinden geçeceğim. Bosna Hersek'te doğduğum kent olan Cazin'e de uğradım. Annemi, akrabalarımı ziyaret ettim.

Son dakika... BM Güvenlik Konseyi Gazze'de ateşkes tasarısını kabul etti:... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE, IRAK VE MEKKE'YE KADAR YÜRÜYECEĞİM'

Mekke'ye ulaşmak için yürüdüğü yolda birçok ülkeden geçeceğini söyleyen Beganoviç, "Avusturya, Slovenya, Hırvatistan ve Bosna Hersek'in ardından şimdi Sırbistan'dayım. Buradan da Kuzey Makedonya, Bulgaristan, Türkiye, Irak ve Mekke'ye kadar yürüyeceğim." dedi.

Gazze'nin kuzeyi için kritik uyarı: Bölgeye yardım gitmezse binlerce çocuk... Haberi Görüntüle

7 AY 7 GÜN YÜRÜYECEK

Mekke yolculuğunun 7 ay 7 gün süreceğini söyleyen Beganoviç, "Yolculuk için 6 ay hazırlandım. Hava şartlarına bağlı olarak günlük 35 ila 60 kilometre yol yürüyorum." şeklinde konuştu.

15 Haziran'da Mekke'ye ulaşmayı hedeflediğini söyleyen Beganoviç, sözlerine şu şekilde devam etti:

Dinden uzaklaştığımı hissettim. Bu his de bu yolculuğa çıkmam için ilham oldu. Kendimle kalmak için zamana ihtiyacım vardı. Hayatımı gözden geçirmem gerektiğini düşündüm.

Hayat şartlarının insanlara dayatıldığını söyleyen Beganoviç, "Ailem, Allah'a inanmamı ve O'na dua etmemi öğretti. Her zaman ve her durumda sabırlı ve minnettar olmalıyım." dedi.

Avusturya'dann Sırbistan'a kadarki yolculuğunda çok güzel tepkiler aldığını söyleyen Beganoviç, Mekke'ye varmak için 6 bin 600 kilometre boyunca yürüyeceğini söyledi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading