Yandex Metrica

Bosna'da Sırp provokasyonu: O köprüye bayrak diktiler!

Bosna'da Sırp provokasyonu: O köprüye bayrak diktiler!

Bosnalı Sırpların ayrılıkçı lideri Milorad Dodik'in "Rusya ile Çin'e güveniyoruz" demesinden sonra Bosna Hersek toprağına Sırp bayrağı dikilmeye başladı!

Dünya

20.02.2024, 01:02

Bosna Hersek ile Sırbistan Cumhuriyeti'ni birbirinden ayıran Drina Nehri üzerindeki Pavlovica Köprüsü tehlikeli bir provokasyona sahne oldu. İki ülkeyi birbirine bağlayan köprü üzerindeki sınır kapısında Bosna Hersek bayrağının yanına Sırbistan bayrağı dikildi.

Kimlerin yaptığı bilinmeyen eylemin Bosna Hersek'i oluşturan üç etnik grup arasındaki Sırpların lideri Milorad Dodik'in ayrılıkçı mesajlarından sonra gerçekleşmesi dikkat çekti. 

Bosnalı Sırpların ülkeden ayrılması gerektiğini ve kendilerinin ayrı bir ordu kurmak istediklerini söyledikten sonra Ankara'ya davet edilen Dodik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinden sonra "Erdoğan'a savaşın bir seçenek olmadığı sözünü verdim. Başkası istedi diye savaşa gitmeyiz. Savaşmayacağız ve barışı tehlikeye atmayacağız" demişti. 

Dünya tiyatro izliyor! İranlı bakandan İsrail saldırısını yorumladı: Oyuncak uçurmak gibiydi! Dünya tiyatro izliyor! İranlı bakandan İsrail saldırısını yorumladı: Oyuncak uçurmak... Haberi Görüntüle

DODİK ÇABUK ÇARK ETTİ

Ancak Dodik, aradan geçen yaklaşık bir ayda yine tavır değiştirerek eski söylemlerine dönüverdi. Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Dünyada sadece Putin'e güvenebilirim" diyen Dodik, Rusya ve Çin'in kendilerine destek verdiğini kaydederek, 'Sırp Cumhuriyet Ordusu'nu kurabileceklerini söyledi. 

Bosna Hersek'te Başkanlık Konseyi'nin 3 üyesinden biri olan Milorad Dodik.

Bosna Hersek'i parçalayacak girişimlerin arttığı gözlenirken Pavlovica Köprüsü'ndekine benzer provokasyonların önümüzdeki dönemde artarak sürmesine kesin gözüyle bakılıyor. Dodik'in tehlikeli mesajları karşısında Boşnak sivil toplum kuruluşları Ankara'ya gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmüş ve Erdoğan onlara net mesajlar vermişti: "Bosna Hersek'in arkasındayız. 90'lardaki acıların bir daha yaşanmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz."

Dehşet anları! Trump’ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini cayır cayır yaktı Dehşet anları! Trump’ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini cayır... Haberi Görüntüle

BUNUN SONU İÇ SAVAŞ 

Olay hakkında bilgi veren kaynaklar provokasyonun nedenlerine ilişkin şunları söyledi: "Bugün Bosna Hersek sınır polisi çalışanı olan Sırplar, Bosna Hersek topraklarındaki sınır kapılarında Sırbistan Cumhuriyeti bayrağını dalgalandırdı. Bu, Milorad Dodik ve Sırp temsilcilerin Bosna-Hersek'teki eylemlerinin sonucudur. Bosna-Hersek'teki Sırpların amacı, yakın gelecekte silahlı çatışmalara bile yol açabilecek olayları provoke etmektir. Dün Bosna-Hersek'teki Sırpların Sırp Cumhuriyeti Ulusal Meclisi'ndeki temsilcileri de bölge sınırındaki 'kontrol noktası' ekipleri hakkında konuştu. Sırp temsilciler, Sırp Cumhuriyeti polisinin, vatandaşları kontrol etmesi gereken bir 'sınır polisi'ne dönüştürülmesi gerektiğini söyledi. Bu kesinlikle Sırp Cumhuriyeti'nin 'bağımsızlığına' ve iç savaşa giden yoldur."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading