Yandex Metrica

Bosna Hersek'te konsey karıştı! Sırp lider Dodik Boşnak lider Dzaferovic'in istifasını istedi

Bosna Hersek'te konsey karıştı! Sırp lider Dodik Boşnak lider Dzaferovic'in istifasını istedi

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Sırp üyesi Milorad Dodik, Boşnak üye ve Başka Sefik Dzaferovic'in istifasını istedi. Dzaferovic'in anayasayı ihlal ettiğini iddia eden Dodik yasal işlemleri başlatacağını açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 22:08

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyelerini bir araya geldiği başkent Saraybosna'da Devlet Başkanlığı binasında yapılan konsey toplantısı sonrası gazetecilere demeç veren Sırp lider Milorad Dodik, Sefik Dzaferovic'in istifasını istediğini belirtti. 

ABD'li General İsrail'e geldikten sonra Netanyahu: İsrail'e zarar veren herkesi vururuz ABD'li General İsrail'e geldikten sonra Netanyahu: İsrail'e zarar veren herkesi... Haberi Görüntüle

DODİK DZAFEROVİC'İN İSTİFASINI İSTEDİ 

Dzaferovic'in Konsey'in ortak görüşlerini temsil etmediğini iddia eden Dodik, "Dzaferovic kendi tutumunu vurguluyor ve anayasayı ihlal ediyor. Bu sebeple Dzaferovic istifa etmeli. Bir sonraki oturuma kadar bunu yapmaz ise ben görevden alınması için yasal işlemleri başlatacağım" sözlerine yer verdi. 

Dodik'in bu tepkisinin Dzaferovic'in daha öne BMGK'da yaptığı açıklamalardan kaynaklandığı belirtildi. 

İngiltere gözünü Ortadoğu'daki doğalgaz rezervlerine dikti: ABD'nin sonu mu geliyor? İngiltere gözünü Ortadoğu'daki doğalgaz rezervlerine dikti: ABD'nin sonu mu geliyor? Haberi Görüntüle

DZAFEROVİC BMGK'DA SIRBİSTAN VE HIRVATİSTAN'A TEPKİ GÖSTERMİŞTİ 

BMGK'ye hitap eden Sefik Dzaferovic, AB Barış Gücü EUFOR'un görev süresinin uzatılmasını talep etmişti. 

Dzaferovic, Sırbistan'ın silahlandığını, Hırvatistan'ın ise seçim yasası reformunda kabul edilemez biçimde Bosna Hersek'in iç işlerine karışmaya çalıştığını belirtmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading