Yandex Metrica

Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri Saraybosna'da Türkçe öğreniyor

Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri Saraybosna'da Türkçe öğreniyor

Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri mensubu askerler Saraybosna'da Türkçe öğreniyor. Askerlere verilen sertifika programında konuşan Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri Profesyonel Gelişim Merkezi Komutanı Albay Hazrudin Hasagiç, Türkçe eğitiminin Bosnalı askerlere Türkiye'de eğitimin kapısını araladığını söyledi.

Dünya

23.01.2024, 20:12

Bosna Hersekli askerler Türkçe öğreniyor. Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri (OSBİH) mensubu 17 asker Türkçe tekamül ve Türkçe temel kurs eğitimlerine katılarak sertifika almaya hak kazandı. 

Balkan News'in haberine göre Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Rajlovac Kışlası'nda düzenlenen sertifika törenine  Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Albay Mustafa Sıtkı Tatar'ın yanı sıra Avrupa Birliği Barış Gücü (EUFOR) ve NATO bünyesinde Bosna-Hersek’te görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensupları, Bosna-Hersek’teki Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile OSBiH yetkilileri ve kursiyerler katıldı.

Ortadoğu diken üstünde! İran İsrail'e saldıracak: ABD basını tarih verdi Ortadoğu diken üstünde! İran İsrail'e saldıracak: ABD basını tarih verdi Haberi Görüntüle

'500 YIL ÖNCE TÜRKLERİN İNŞA ETTİĞİ KÖPRÜNÜN GİRİŞİNDEYİZ'

Askeri Ataşe Albay Mustafa Tatar, Bosna Hersek Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'na teşekkür etti. Kursu tamamlayan Bosna Hersekli askerlerin 500 yıl önce iyi niyetlerle Balkanlara gelen Türklerin inşa ettiği köprünün tam girişinde olduğunu vurguladı ve ailenin bir üyesi olarak gördüğünü söylediği kursiyerlere Türkçe'nin ve Türkiye'nin tanıtımını yapmaları için çağrı yaptı. 

İran'dan ABD'ye tehdit: 'Müdahil olursan üslerini hedef alırız' İran'dan ABD'ye tehdit: 'Müdahil olursan üslerini hedef alırız' Haberi Görüntüle

'TÜRK KURUMLARININ KATKISI BÜYÜK'

Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri Prefesyonel Gelişim Merkezi Komutanı Albay Hazrudin Hasagiç, merkezin askerlere daha kalitelli eğitim için gerekli şartları sağlamayı amaçladığını söyledi. Hasagiç Türk kurumlarının desteği ile merkezin daha iyi koşullarda hizmet verdiğini belirtti.

'TÜRKİYE'DE EĞİTİM ALMA KAPISINI ARALIYOR'

Bosna Hersekli askerlere verilen eğitimin Türkiye'de eğitim alma kapısını da araladığına dikkat çeken  Hasagiç, şu şekilde konuştu: 

Bugün aldığınız sertifikalar eğitiminizin sonu değil, başlangıcı olmalı. Bizler, size yardım etmek için buradayız.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading