Yandex Metrica

Bosna BM Temsilcisinin görevden alınmasını istiyor: 'Hırvatlara imtiyaz tanıyor'

Bosna BM Temsilcisinin görevden alınmasını istiyor: 'Hırvatlara imtiyaz tanıyor'

Bosna Hersekli vatandaşlar, BM Yüksek Temsilcisi Christian Schmidt'in seçim yasasını protesto etmek için 24 Ekim Pazartesi günü gösteri düzenleyecek. Schmidt'in önerdiği yasa Hırvatlara büyük imtiyazlar tanırken Boşnak oylarını değersizleştiriyor. Boşnaklar yasayı 'aparheid yasası' olarak tanımlarken yeni yasanın Bosna'yı Filistinleştireceğini düşünüyor.

Dünya

23.01.2024, 22:14

Bosna Hersek'te 24 Ekim Pazartesi BM Yüksek Temsilcisi Christian Schmidt karşıtı protesto yapılacak. Balkan News'in haberine göre Alman siyasetçinin tartışmalı seçim yasasını iptal etmemesi halinde görevden alınması talep ediliyor.

BM Yüksek Temsilcisi Christian Schmidt

Vatandaşların 'Aparheid yasası' olarak gördüğü yasa ile Schmidt'in Hırvatlara imtiayaz tanıdığı ve Bosna'nın Filistinleştirileceği düşünülüyor. 

Hamas'tan Erdoğan'a Kuvay-ı Milliye cevabı: Kardeş Türk halkıyla gurur duyuyoruz Hamas'tan Erdoğan'a Kuvay-ı Milliye cevabı: Kardeş Türk halkıyla gurur duyuyoruz Haberi Görüntüle

'HIRVATLARA İMTİYAZ TANIYOR'

Yüksek Temsilci Schmidt’in dayatma yoluyla yasalaştırdığı düzenlemelere Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Hırvat üyesi Zeljko Komsic karşı çıkmış ve düzenlemelerin anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle konuyu Anayasa Mahkemesine taşımıştı. Komsic’in ardından Demokratik Eylem Partisi (SDA) de benzer bir adım atabileceklerini duyurmuştu.

G7 liderlerinden İran'a kınama: Gerilimin düşürülmesi için çabalarımız sürecek G7 liderlerinden İran'a kınama: Gerilimin düşürülmesi için çabalarımız sürecek Haberi Görüntüle

'BOŞNAK OYLARINI DEĞERSİZLEŞTİRİYOR'

Schmidt’in Boşnak oylarını değersizleştirerek Hırvat oylarının gücünü artıran demokrasiye aykırı düzenlemesine Avrupa Parlamentosundan da tepki geldi. AP üyesi 25 parlamenter, Yüksek Temsilci Schmidt’e seçim gecesi yapılan düzenlemeleri iptal etme çağrısında bulundu. AP üyesi Tineke Strik ise Schmidt’in taraflı bir karar verdiğini ve güvenilirliğini kaybettiğini söyledi.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading