Yandex Metrica
SON DAKİKA
Boşanma sürecini yazdığı mektuplar ortaya çıktı: Prenses Diana'dan pişmanlık itirafı

Boşanma sürecini yazdığı mektuplar ortaya çıktı: Prenses Diana'dan pişmanlık itirafı

Prenses Diana, İngiltere kralı 3. Charles ile olan evliliğini 28 Ağustos 1996'da bitirmişti. Galler Prensesi'nin boşandıktan sonra yazdığı mektuplar müzayedede satılacak. Prenses Diana, arkadaşına yazdığı gizli mektupta Charles'tan boşanması ile ilgili yaşadıklarını anlatıyor.

Dünya

20.03.2024, 05:43

Prens Charles ile evlenerek İngiltere Kraliyet Ailesi'ne giren ve Galler Prensesi ünvanın alan Diana'nın 1995'in sonlarından ve 1996 yılı boyunca arkadaşları Susie ve Tarek Kassem'e yazdığı 32 mektup ve kart açık artırmaya çıkarıldı. Çift, belgeleri son derece büyük sorumluluk taşıdığı için satışa çıkarmaya karar verdiklerini söyledi. Kassem çifti, daha kişisel ve gizli olan mektupları ise sakladıklarını ifade etti. Mektuplar tek tek satılacak ve gelir Diana'nın desteklediği hayır kurumlarına bağışlanacak.

Lay's müzayede evinden yapılan açıklamada mektuplar hakkında şu ifadelere yer verildi:

"Susie ve Tarek Kassem, Galler Prensesi Diana'nın çok yakın arkadaşları olarak bu mektupları 25 yılı aşkın süredir saklıyor. Mektuplar, sahip oldukları özel ve sevgi dolu ilişkiyi yansıtıyor. Dokunaklı belgelerin mülkiyeti, Kassemlerin çocuklarına veya torunlarına devretmek istemedikleri bir sorumluluk. Mektupları satmaya ve satıştan elde edilen geliri Susie ve Diana'nın desteklediği bazı hayır kurumlarına bağışlamaya karar verdiler. Susie ve Tarek, Prensesi bu kadar yakından tanıma fırsatı buldukları için kendilerini son derece ayrıcalıklı hissediyor. Bazı mektuplar, Diana'nın kalp kırıklığı yaşadığı dönemdeki stresine değiniyor. Ancak yine de karakterinin gücü, cömertliği ve esprili mizacı yıldız gibi parıldıyor."

ABD Senatosu'ndan Netanyahu'ya şok: 'Talebi reddedildi' Haberi Görüntüle

"BU KADAR ÇARESİZ VE ÇİRKİN OLACAĞINI BİLSEYDİM..."

Prenses Diana'dan gelen özel mektuplarda Prens Charles'tan boşandığı için duyduğu pişmanlık ve Kraliyet Ailesi'ne yönelik iddialar yer alıyor. Mektuplardan birinde Prenses, boşanmanın bu kadar 'çaresiz ve çirkin' olacağını bilseydi, asla kabul etmeyeceğini dile getiriyor. Ayrıca telefonunun dinlenmesinden korktuğunu ve inzivaya çekildiğini ifade ediyor.

28 Nisan 1996 tarihli bir mektupta Prenses Diana, Prens Charles ile ayrılığı nedeniyle opera gezisini iptal ettiğini söylüyor. Mektupta Diana, "Çok zor zamanlar geçiriyorum. Üzerimde ciddi ve her taraftan gelen bir baskı var. Bazen başını dik tutmak zor oluyor ve bugün dizlerimin üzerindeyim. Maliyeti çok büyük olduğu için bu boşanmanın bitmesini istiyorum" diyor.

İran'dan İngiltere'ye nota: Büyükelçi Bakanlığa çağırıldı Haberi Görüntüle

TELEFONLAR DİNLENİYOR

Diana'nın normalde açık ve akıcı olan el yazısı, mektubun sonuna doğru bozuluyor ve yazarken zorlandığını gösteriyor. Diana, 20 Mayıs 1996'da Bayan Kassem'e Kensington Sarayı'ndaki telefonların dinlendiğini söyledi ve şöyle yazdı:

"Boşanma sürecinde neler yaşayacağımı bir yıl önce bilseydim buna asla izin vermezdim. Çaresiz ve çirkin."

Prenses Diana, Kassem çiftiyle Ağustos 1995'te Royal Brompton Hastanesine gerçekleştirdiği düzenli ziyaretler sırasında tanışmıştı. Çift, Diana'ya duygusal destek sağladığı için mektuplarında onlara teşekkür ediyor.

2 Aralık 1995'te yani Kraliçe 2. Elizabeth, Charles ve Diana'nın boşanmasını istedikten bir gün sonra yazdığı mektupta Diana, Kassem çiftinden şu sözlerle bahsediyor:

"Kelebek olarak tanımlanmış olabilirim ama bu sevimli aileden uçup gitmek istemiyorum."

Prenses Diana, mektuplardan birindeyse Kraliyet Ailesi'ni işaret ederek "İkinizin de bana karşı bu kadar korumacı olması beni çok etkiledi... Buna alışkın değilim" yazdı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading