Yandex Metrica

Boris Johnson'u da Pegasus'la izlemişler: İngiliz Başbakanlığı, İsrail yazılımıyla kayıt altında!

Boris Johnson'u da Pegasus'la izlemişler: İngiliz Başbakanlığı, İsrail yazılımıyla kayıt altında!

Kanada merkezli Citizen Lab, İsrail merkezli casus yazılım Pegasus'la hedef alınan adreslerden birinin İngiliz Başbakanlığı olduğunu ortaya çıkardı.

Dünya

23.01.2024, 19:09

İsrail ürünü casus yazılım Pegasus'la izlenenler listesine İngiltere Başbakanı Boris Johnson da eklendi. Kanada merkezli 'Citizen Lab' araştırma kuruluşu, 2020 ve 2021 yıllarında '10 Numara' adıyla meşhur İngiltere Başbakanlığının Pegasus'la izlendiğine ilişkin kanıtlar elde edildiğini duyurdu. 

Boris Johnson

Boris Johnson ve İngiliz Başbakanlığının Pegasus programıyla izlenmesinde adres olarak ise Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kenti olarak görülüyor. 

İsrail merkezli NSO Group adlı firma tarafından sözde 'teröristleri izlemek' için geliştirilen Pegasus, bulaştırıldığı telefonun kontrolünü ele geçirip tüm bilgileri başka bir adrese aktarabiliyor. Buna, cep telefonu mikrofonuyla ses kaydı yapmak, kamerayla izlemek; resim, vidyo ve diğer tüm belgeleri çalmak da dahil...

BBC'de yer alan habere göre Pegasus'un karıştığı olayları araştıran Citizen Lab, İngiltere Başbakanlığındaki telefonlara casus yazılımın bulaştırıldığını düşünüyor. 

ABD'de Gazze protestoları dalga dalga yayılıyor: Columbia Üniversitesi’ndeki öğretim görevlilerinden ders bırakma kararı ABD'de Gazze protestoları dalga dalga yayılıyor: Columbia Üniversitesi’ndeki öğretim görevlilerinden... Haberi Görüntüle

KATALONYA BÖLGESİNE DE UZANDI

Pegasus'a dair bir ifşaat da Amerikan New Yorker dergisinde yayınlandı. İspanya'nın ayrılıkçı Katalonya bölgesindeki siyasetçi ve birtakım eylemcilerin Pegasus kullanılarak izlendiği belirtiliyor. 

Yine Citizen Lab verilerinden yola çıkarak hazırladığı haberde New Yorker dergisi Katalan başkanları, hukukçular, STK temcilcileri gibi en az 65 kişinin casus yazılımla hedef alındığını yazdı. 

Casus yazılımın gönderildiği adresler ise BAE, Hindistan, Kıbrıs ve Ürdün olarak görünüyor. 

Geçtiğimiz yıl ortaya dökülen Pegasus skandalı dünya genelinde büyük sarsıntıya yol açmıştı. İsrail merkezli NSO firmasınca üretilen ve Suudi Arabistan, Bahreyn, Kazakistan, Azerbaycan, Meksika, Fas, Ruanda, Hindistan, Macaristan ile Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelere satıldığı belirlenen Pegasus'la 2016 yılından beri en az 50 bin kişinin izlendiği/kaydedildiği ortaya çıkmıştı. Telefonları Pegasus kullanılarak izlenenler arasında Türkiye'den 500 kişinin bulunduğu iddia edilmişti. 

Milyonları ilgilendiren adımlar atılacak! Bayram sonrası ekonominin rotası belli oldu: İşte ele alınacak konular... Milyonları ilgilendiren adımlar atılacak! Bayram sonrası ekonominin rotası belli oldu:... Haberi Görüntüle

BBC, PEGASUS'UN NASIL İZLEDİĞİNİ BÖYLE ANLATMIŞTI

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading