Yandex Metrica
SON DAKİKA
Boris Johnson'a dedesi üzerinden skandal çağrı: Sözde soykırımı tanı

Boris Johnson'a dedesi üzerinden skandal çağrı: Sözde soykırımı tanı

ABD'nin ünlü gazetelerinden New York Times'ta yer alan bir ilanda, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a büyük dedesi Ali Kemal hatırlatılarak sözde Ermeni Soykırımı'nı tanıması konusunda çağrıda bulunuldu.

Dünya

23.01.2024, 19:11

Ermeni asıllı işadamı Raffy Manokian ABD'nin önde gelen gazetesi New York Times'a verdiği ilanda İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a  skandal bir çağrıda bulundu.

AB'den Rusya'ya seçim tepkisi: 'İş altındaki Ukrayna topraklarında yapılan seçimler... Haberi Görüntüle

JOHNSON'A KİRLİ ÇAĞRI

İlanda, ''Bu büyük adam sizin büyük dedeniz. Bir Türk gazeteci ve siyasetçiydi. Ermeni Soykırımı’nın faillerini cezalandırma çabalarından dolayı ‘hain’ olarak adlandırıldı. Sonunda sokakta öldürüldü” ifadelerinin yer aldığı ilanın alt kısmında da, büyük harflerle “Ermeni soykırımına adalet getir” çağrısı dikkat çekti.

Raffy Manoukian'ın  ABD’nin California eyaletindeki Glendale kentinde bir dönem belediye başkanlığı yaptığı öğrenildi.

Kassam Tugayları duyurdu: 'İsrailli esir ilaç ve gıda eksikliği nedeniyle... Haberi Görüntüle

TÜRK SİYASİ TARİHİNDE ALİ KEMAL

Boris Johnson, Osmanlı İmparatorluğu’nun eski Maarif ve Dâhiliye Nazırı olan Ali Kemal’in İngiliz olan ilk eşi Winifred Brun’un torunu Stanley Johnson’ın büyük oğlu. Geçmişte verdiği bir röportajda, büyük büyük babasının 1912’de İngiltere’ye kaçmasının, ülkesinin “cömertlik ve açıklığının bir işareti” olduğunu söylemişti. Ali Kemal, İngiliz eşinin ölümünün ardından tekrar Türkiye’ye döndü ve Damat Ferit Paşa kabinesinde görev aldı.

Ali Kemal gazeteci ve Osmanlı İmparatorluğu’nun son İçişleri Bakanı olmasının yanında, Türk siyasi tarihinde Sultan Abdülhamid’in yakın dostu, Mustafa Kemal ve Milli Mücadele karşıtı olarak biliniyor. Johnson’a sözde soykırım konusunda çağrı yapılmasının nedeniyse, Kemal’in sözde Ermeni Soykırımı’nı savunarak, İttihatçıların yargılanmalarını istemesi. Ermeni tezlerini savunmasından dolayı “Artin Ali” olarak da anılan Ali Kemal, 1922’de İstiklal Mahkemeleri’nde yargılanmak üzere İstanbul’da tutuklanmış, İzmit’te halk ve Nurettin Paşa emrindeki askerlerce öldürülmüştü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading