Yandex Metrica

Bolton'dan nükleer silah açıklaması! 'Putin blöf yapmıyor olabilir'

Bolton'dan nükleer silah açıklaması! 'Putin blöf yapmıyor olabilir'

Eski ABD Başkanı Trump döneminden Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevini yürüten John Bolton, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Belarus'u geri alabileceğini ve nükleer silahlar konusunda blöf yapmıyor olabileceğini söyledi.

Dünya

23.01.2024, 20:38

Eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nükleer silah kararı hakkında konuştu.

Bolton, Putin'in Belarus'a taktik nükleer silah yerleştirmesi kararının blöf olmayabileceğini ve gerçekten nükleer silahların Belarus'a yerleştirilebileceğini söyledi.

CNN televizyonunda konuşan Donald Trump dönemi Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, Rusya Devlet Başkanı Putin'in daha önceden nükleer silahı tehdit olarak kullandığını ifade ederek, "Ancak burada blöf yapmıyor olabilir. Taktik nükleer silahları fiilen Belarus'a yerleştirebilir." dedi.

6 ay süren kriz çözüldü: ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yapılacak 95 milyar dolarlık yardımı onayladı 6 ay süren kriz çözüldü: ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna, İsrail... Haberi Görüntüle

BELARUS GERİ ALINABİLİR

Bir zamanlar Sovyetler Birliği'nin bir parçası olan Belarus'un Rusya tarafından "geri alınabileceği" konusuna değinen Bolton, bu noktada dikkat edilmediği eleştirisinde bulundu.

Putin'in Belarus'u tekrar Rusya topraklarına dahil etmesinin askeri olarak fark yaratmayacağını düşündüğünü kaydeden Bolton, "Çünkü Kaliningrad'da kapsamlı nükleer malzemeler, füzeler, seyir füzeleri, dronlar ve savaş başlıkları olduğunu biliyoruz." dedi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten Rusya'yı kızdıracak çağrı: Ukrayna daha fazla bekleyemez NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten Rusya'yı kızdıracak çağrı: Ukrayna daha fazla... Haberi Görüntüle

ASIL TEHDİT KALİNİNGRAD

Rusya'nın Kaliningrad'da, ABD'nin de 2019'da çekildiği Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nı (INF) ihlal eden füzeleri olduğunu söyleyen Bolton, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla Rusya'nın Kaliningrad'da halihazırda sahip olduğu yetenekler en tehditkar olanları. Bazı taktik nükleer silahları hareket ettirme ve bu hususta kurallar geliştirme fikrinin bu dengeyi değiştireceğini düşünmüyorum."

ABD, Gazze'ye tekrardan havadan gıda yardımında bulundu: CENTCOM detayları paylaştı ABD, Gazze'ye tekrardan havadan gıda yardımında bulundu: CENTCOM detayları paylaştı Haberi Görüntüle

PUTİN NÜKLEER SİLAH KARARINI AÇIKLAMIŞTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 25 Mart'ta, Belarus'a taktik nükleer silah yerleştireceklerini belirterek, "Bunu nükleer silahların yayılmasının önlenmesiyle ilgili uluslararası yükümlülüklerimizi ihlal etmeden yapacağız." demişti.

Ankara kilit rol oynadı: ABD, İran'ın saldırı yapacağını Türkiye'den öğrendi Ankara kilit rol oynadı: ABD, İran'ın saldırı yapacağını Türkiye'den öğrendi Haberi Görüntüle

NATO VE AB TEPKİLİ

Rusya'nın nükleer silah kararına en çok tepki gösteren NATO ve Avrupa Birliği (AB), Rusya'nın bu kararını "sorumsuzca" bulduklarını açıklamıştı. ABD ise Rusya'nın nükleer silahları Belarus'a yerleştirme kararını yakından izlediklerini belirterek, Putin'in nükleer silah kullanacağına dair bir işaret görmediklerini duyurmuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading