Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bob Menendez İmamoğlu mesajıyla el yükseltti: Yunan tarafında Türkiye ile savaşırız

Bob Menendez İmamoğlu mesajıyla el yükseltti: Yunan tarafında Türkiye ile savaşırız

ABD Kongresi'ndeki Türkiye düşmanı senatör Bob Menendez, Yunanistan medyasına verdiği demeçte Ankara'ya savaş ilanı gibi sözler söyledi. Menendez, Ekrem İmamoğlu'na destek mesajını da unutmadı.

Dünya

23.01.2024, 20:21

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez, Türkiye'nin F-16 talebine onay vermeyeceğini bir kez daha vurguladı ve bu kez el yükselterek, Türk-Yunan savaşının gerçekleşmesi halinde ABD'nin Atina tarafında pozisyon alması gerektiğini söyledi. 

"NATO, İttifak üyesi bir ülkenin diğerine sebepsiz yere saldırması halinde ne yapacağını masaya yatırmalı. Gerçek şu ki ABD olarak, saldırıya uğrayan ülkenin yanında olmalıyız" diyen Menendez, aynı zamanda Washington'u Türkiye ile Yunanistan arasında denge siyaseti izlemekten vazgeçmeye çağırdı. 

Bob Menendez

Yunan Mega televizyonuna verdiği >demeçte Menendez, ABD'nin Türkiye'ye karşı daha sert bir tutum benimsemesi gerektiğinden bahsetti. Yunanistan'a F-35 satışından memnuniyet duyduğunu ifade eden Menendez, "Atina hükümeti değerlerimizi paylaşıyor ve NATO'da güçlü bir müttefik olduğunu kanıtlıyor" dedi.

Ekrem İmamoğlu'na geçtiğimiz günlerde mahkemenin verdiği cezaya da değinen Menendez, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan döneminde olduğundan daha farklı bir Türkiye arzu ediyorum. Türkiye yeniden güvenilir bir NATO müttefiki olmalı, komşularıyla kavga etmemeli, gazeteci ve avukatları tutuklayıp hapse atmamalı. Erdoğan, siyasi rakiplerinden birini seçimlerden diskalifiye etmek için onu birdenbire suçlu ilan etmemeli."

"Şu anda gördüğümüz şey, NATO müttefiki Yunanistan'ı sebepsiz yere tehdit etmekte olan bir Türkiye'dir" diyen Bob Menendez, Ankara bu şekilde davranırken F-16 talebini kabul etmenin kendisi açısından çok şaşırtıcı olacağını dile getirdi. 

F-16'ya onay işleminin Joe Biden tarafından yalnızca 'Türkiye'nin politikasını değiştirme' amacıyla kullanılabileceğini söyleyen Menendez, F-16 talebini yine de Kongre'de onaylamayacağının altını çizdi. 

Menendez ayrıca, Türkiye'nin ABD'nin istediği noktaya ancak Yunanistan ve Kıbrıs politikalarında 'savaşan konumunu terk etmesiyle gelebileceğini' vurguladı. 

Bob Menendez, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TAYFUN füzesi açıklamaları ve Yunanistan'a yönelik uyarılarından böyle tedirgin olmuştu.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading