Yandex Metrica

BM: Yunanistan'ın sığınmacıları geri itmeleriyle ilgili sağlam kanıtlar alıyoruz

BM: Yunanistan'ın sığınmacıları geri itmeleriyle ilgili sağlam kanıtlar alıyoruz

Birleşmiş Milletler, Yunanistan'da sığınmacıların geri itildiklerine ilişkin sağlam kanıtlar aldıkları yönünde açıklama yaptı.

Dünya

23.01.2024, 18:06

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) Sözcüsü Marta Hurtado, haberlere de çokç akonu olan, Yunanistan'ın son dönemde sığınmacıları gerek karadan gerekse denizden Türkiye'ye "geri itme" gibi insan haklarını ihlal eden eylemleri için "Yunanistan'daki geri itmelere ilişkin biz de sağlam kanıtlar alıyoruz." dedi.

AA tarafından kendisine yöneltilen, başta Yunanistan'da olmak üzere Avrupa Birliği (AB) sınırlarında bulunan sığınmacıların geri itilmelerine yönelik Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Ofisinin hangi sebeple bir açıklama yapmadığına ilişkin sorusuna cevap veren Hurtado, "Yunanistan'daki geri itmelere ilişkin biz de sağlam kanıtlar alıyoruz." karşılığını verdi.

Hurtado, "Böyle bir şey olmamalı. Uluslararası sınırları geçmeye çalışan her bir kişinin, her bir göçmenin bireysel değerlendirilme hakkı var. Fiilen bu konu hakkında halihazırda AB ile görüşüyoruz. Bu konuda devredeyiz." dedi.

Son birkaç aydır Yunanistan'ın sığınmacıları "geri ittiğine dair" kanıtları teyit etmek için uğraştıklarını aktaran Hurtado, ayrıca AB'nin dış sınırlarındaki geri itmeleri durdurmak için neler yapması gerektiği konusunu da takip ettiklerini sözlerine ekledi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading