Yandex Metrica
SON DAKİKA
BM ve AB Elon Musk'ı tehdit etti: Kişisel bilgileri ifşa eden gazeteciler Twitter'a dönüyor

BM ve AB Elon Musk'ı tehdit etti: Kişisel bilgileri ifşa eden gazeteciler Twitter'a dönüyor

Elon Musk'ın kişisel bilgilerini ifşa eden gazetecilerin Twitter hesaplarının askıya alınmasının ardından BM ve AB Musk'ı açıkça tehdit etmişti. Elon Musk, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada gazetecilerin Twitter'a dönebileceğini duyurdu.

Dünya

23.01.2024, 20:11

Elon Musk, kişisel bilgilierini ifşa ettiği için Twitter hesapları askıya alınan gazetecilerin hesaplarının açılacağını duyurdu. New York Times, CNN ve Washington Post gibi medya kuruluşlarında çalışan bazı gazetecilerin Twitter hesapları ‘Musk'ın gerçek zamanlı konum bağlantısını’ paylaştıkları ve Musk ile ailesinin yaşamını tehlikeye attıkları gerekçesiyle geçen hafta askıya alınmıştı. Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler (BM) Musk'ı gazetecilerin hesaplarını aktifleştirmesi için açıkça tehdit etti. Elon Musk ise Twitter hesabında bir ankeet başlattı ve anketin olumlu sonuçları doğrultusunda gazetecilerin hesaplarının açılacağını duyurdu.

İşgalciler katliamda sınır tanımıyor! İsrail, Refah'a operasyon planını açıkladı Haberi Görüntüle

AB'DEN KIRMIZI ÇİZGİ UYARISI: YAPTIRIMLAR YAKINDA

AB Değerler ve Şeffaflık Komisyonu Başkan Yardımcısı Vera Jourova, dün BM’den daha sert bir dille kararı eleştirerek şunları kaydetti;

Gazetecilerin Twitter'da keyfi olarak askıya alındığına dair haberler endişe verici. AB'nin Dijital Hizmetler Yasası, medya özgürlüğüne ve temel haklara saygı gösterilmesini gerektirir. Bu, Medya Özgürlüğü Yasası kapsamında güçlendirilmiştir. Elon Musk bunun farkında olmalı. Kırmızı çizgiler vardır. Ve yaptırımlar, yakında.

Sırbistan'dan ABD ve İngiltere iddiası: Moskova'daki terör saldırısını biliyorlardı Haberi Görüntüle

ELON MUSK: HALK KONUŞTU

Elon Musk dün Twitter kullanıcılarına, askıya alınan hesapların ‘hemen mi yoksa 7 gün içinde mi açılmasını’ danışan anket düzenledi. 3 milyon 690 bin Twitter hesabının yüzde 58.7’si hesapların ‘hemen açılması’ için oy kullandı ve Musk bugün “Halk konuştu. Konumumu ifşa eden hesapların askıya alınması hemen kaldırılacak” açıklamasıyla hesapları açtı.

Moskova'daki terör saldırısı sonrası Putin'den ilk açıklama: Bu suçun arkasındaki... Haberi Görüntüle

BM'DEN ENDİŞELİ MESAJ

BM Küresel İletişim Genel Sekreter Yardımcısı Fleming, Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından endişelerini dile getirmiş, 10 Kasım’da platformun önemine dikkat çeken bir makale kaleme almıştı. Fleming makalesinde şunları kaydetti;

Twitter ve diğer platformlar, dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için çalışan insanlar için çok önemli araçlardır. Otokratik ülkelerde, insanların yasaklı haberlere ulaşmasını sağlıyorlar. Savaş bölgelerinde, yerinden edilmiş insanların iletişim halinde olmalarını sağlıyorlar. Sosyal medyada insan haklarını iyileştiren akımlar doğdu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading