Yandex Metrica
SON DAKİKA
BM: Taliban tüm kızların okula gitmesine izin verecek

BM: Taliban tüm kızların okula gitmesine izin verecek

Birleşmiş Milletler yetkilisi Omar Abdi, Taliban yönetiminin Afganistan'daki tüm kız çocuklarının eğitimlerine devam etmelerine izin vereceğini ve bunu şimdilik 5 vilayette sürdürürken, önümüzdeki günlerde ülke genelinde hayata geçirmek üzere konuya ilişkin çalışma yürüttüğünü dile getirdi.

Dünya

23.01.2024, 18:08

Afganistan'ın yenilenme süreci devam ederken, Taliban yönetiminin, en kısa zamanda ülkede kız çocuklarının da orta dereceli okullara giderek, eğitim görmesine izin verdiği yönünde açıklama yapacağı öğrenildi.

Rusya'dan Erdoğan açıklaması: 'Minnettarız' Haberi Görüntüle

BEŞ VİLAYETTE İZİN VERİLDİ

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Genel Müdür Yardımcısı Omar Abdi, geçtiğimiz hafta Afganistan'ın başkenti Kabil'i ziyaret etti. Abdi, Birleşmiş Milletler (BM) merkezinde gazetecilere açıklamalar yaptı.

Abdi, Afganistan'ın 34 vilayeti arasında Belh, Samangan, Cüzcan, Uruzgan ve Kunduz'da kız çocuklarının ortaokul eğitimine devam etmesine Taliban yönetimi tarafından izin verdiğini belirtti.

Taliban'ın eğitimden sorumlu bakanının kendisine, bütün kız çocuklarının eğitimlerini altıncı sınıftan sonra sürdürmelerine izin verecek bir "çerçeve" üzerinde çalıştıklarını ve bunun "bir ile iki ay arasında" yayınlanacağını söylediğini kaydeden Abdi, milyonlarca kız çocuğunun eğitimden uzak kaldığını hatırlattı.

Kaynak: AA

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading