Yandex Metrica
SON DAKİKA
BM Güvenlik Konseyi’nde İngiltere ve Rusya arasında Buça krizi

BM Güvenlik Konseyi’nde İngiltere ve Rusya arasında Buça krizi

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) dönem başkanlığını devralan İngiltere, Rusya'nın 4 Nisan'da talep ettiği Ukrayna toplantısını kabul etmedi. Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, durumun "utanç verici" olduğunu belirtti.

Dünya

23.01.2024, 22:07

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişimi devam ederken, İngiltere ve Rusya arasında BM Güvenlik Konseyi’nde

İngiltere, BM Güvenlik Konseyi nisan ayı dönem başkanlığını devraldı.

Rusya, Buça'daki sivil ölümleri ile "soykırım ve savaş suçu" suçlamalarının ardından BM Güvenlik Konseyini 4 Nisan'da toplantıya çağırdı.

BMGK dönem başkanı İngiltere ise Rusya'nın bu talebini kabul etmeyerek, konunun konseyin gündeminde olduğu üzere bir gün sonra 5 Nisan'da görüşülmesine karar verdi.

Gizemli saldırı! Rus medyası önce yayınladı, sonra sildi! Kamikaze dron'lar... Haberi Görüntüle

BUÇA’DAKİ SAVAŞ SUÇLARI GÖRÜŞÜLECEK

BM Güvenlik Konseyi Başkanı ve İngiltere'nin Daimi Temsilcisi Barbara Woodward, konseyin 5 Nisan'da toplanarak, Buça da dahil Ukrayna'da artan savaş suçu kanıtlarını görüşeceğini söyledi.

Güney Afrika'dan bir İsrail adımı daha: İsrail ordusuna katılan vatandaşlar... Haberi Görüntüle

RUSYA: UTANÇ VERİCİ

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia ise, BMGK toplantı taleplerinin reddedilmesi üzerine düzenlediği basın toplantısında, İngiltere'yi BMGK başkanlığını "kötüye kullanmakla" suçladı ve bu durumun "utanç verici" olduğunu belirtti.

Nebenzia, Buça'daki sivil ölümleri ve "savaş suçu" iddialarını ise reddederek, kentin Rus güçlerinin kontrolü altında olduğunda hiçbir sivilin şiddet olayı ile karşılaşmadığını ve zarar görmediğini savundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading