Yandex Metrica

BM Genel Kurulu yarın Ukrayna için toplanacak! Rusya saldırganlığına karşı güçlü tepki geldi

BM Genel Kurulu yarın Ukrayna için toplanacak! Rusya saldırganlığına karşı güçlü tepki geldi

Rusya'ya karşı adım atan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, yarın Ukrayna’daki son gelişmeleri değerlendirmek üzere olağan bir oturum düzenleyecek. Ayrıca Sekreteri Antonio Guterres'in, Rusya'nın Kırım'ı ilhakının kabul edilmezliği konusundaki kararlılığını sürdürdüğü bildirildi.

Dünya

23.01.2024, 22:05

Rusya saldırganlığına karşı harekete geçen Birleşmiş Milletler yarın toplantı düzenleyecek.

BM Genel Kurulu Başkanı Sözcüsü Paulina Kubiak, günlük basın toplantısında, yarınki BM Genel Kurul oturumuna, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile İngiltere'nin Güney Asya ve İngiliz Milletler Topluluğundan Sorumlu Devlet Bakanı Lord Tarık Ahmed'in de katılacağını belirtti.

Kubiak, Genel Kurul Başkanı Abdullah Shadid'in yöneteceği toplantının gün boyu süreceğini ve sonunda herhangi bir karar alınmasının beklenmediğini kaydetti.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: 'Güvenliğimiz Türkiye'nin güvencesindedir' KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: 'Güvenliğimiz Türkiye'nin güvencesindedir' Haberi Görüntüle

BM, UKRAYNA'NIN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ VE EGEMENLİĞİNİN YANINDA OLDUĞUNU DUYURDU

Öte yandan son gelişmelere göre Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, Rusya'nın Kırım'ı ilhakının kabul edilmezliği konusundaki kararlılığını sürdürdüğü, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğinin yanında olduğu bildirildi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, BM Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Rusya'nın Kırım'ı ilhakının kabul edilmezliği konusundaki kararlılığının devam ettiğini söyledi.

Basın mensuplarının sorusu üzerine Dujarric, Guterres'in Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğinin yanında olduğunu vurguladı.

Dujarric, "Ukrayna'nın uluslararası kabul görmüş sınırlarına ve ilgili BM Genel Kurulu kararlarında öngörülenlere uygun olarak toprak bütünlüğüne inanıyoruz." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün erken saatlerde, Ukrayna ve dünya ülkelerini Kırım'ı Rusya'nın bir parçası olarak tanımaya çağırmış ve ilhak kararının Mart 2014'te "yerel nüfusun seçiminin meşru bir yansıması" olduğunu iddia etmişti.

BM Genel Kurulu, “Rusya'nın Kırım'ı işgalini sürdürmesini” kınayan bir dizi kararı kabul etmişti.

Rusya, 16 Mart 2014'te yarımadada yapılan tek taraflı referandumun ardından uluslararası hukuk ve insan hakları gözetilmeksizin Ukrayna'ya ait olan Kırım'ı kendi topraklarına katmıştı.

İlhak kararından bu yana Tatar Türkleri başta olmak üzere Kırım'daki Ukrayna vatandaşları, keyfi tutuklamalar ve gözaltılar dahil olmak üzere baskıya maruz kalıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading