Yandex Metrica

BM'den Rusya'ya nükleer silah tepkisi! 'Anlaşmaya uyun'

BM'den Rusya'ya nükleer silah tepkisi! 'Anlaşmaya uyun'

Rusya'nın Belarus'a taktik nükleer silah yerleştirme planına Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric'ten tepki geldi.

Dünya

30.01.2024, 19:24

Birleşmiş Milletler (BM), Rusya'nın Belarus'a taktik nükleer silah yerleştirme planına tepki gösterdi.

BM, tüm üye ülkeleri Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması'na uymaya çağırdı.

Demir Kubbe'nin deniz versiyonu! İsrail'in ilk kez konuşlandırdığı “C-Dome” nedir? Doğu Akdeniz'deki gaz yataklarına önlem Demir Kubbe'nin deniz versiyonu! İsrail'in ilk kez konuşlandırdığı “C-Dome” nedir?... Haberi Görüntüle

"ENDİŞE VERİCİ GERGİNLİK"

Rusya'nın Belarus kararını değerlendiren BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, nükleer silahlara ilişkin artan gerginliğin endişe verici olduğunu dile getirdi.

Günlük basın toplantısında konuşan Dujarric, nükleer risklerin çok yüksek olduğunu belirterek, her türlü yanlış hesaplama ya da gerginliği artıracak eylemlerden kaçınılması gerektiğini vurguladı.

O ülke Filistin'i resmen tanıdı: İki devletli çözüme vurgu yapıldı: Tek gerçek seçenek! O ülke Filistin'i resmen tanıdı: İki devletli çözüme vurgu yapıldı:... Haberi Görüntüle

ÜYE ÜLKELERE NPT ÇAĞRISI

Dujarric, "Tüm üye ülkelerin, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması'na uyması gerekiyor. Antlaşmanın sorumluluklarını ve yükümlülüklerini yerine getirmeleri lazım." diye konuştu.

Ukrayna'nın BM Güvenlik Konseyini acil toplantıya çağırmasına ilişkin ise Dujarric, toplantının bu hafta gerçekleşeceği bilgisini paylaştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 25 Mart'ta, Belarus'a taktik nükleer silah yerleştireceklerini belirterek, "Bunu nükleer silahların yayılmasının önlenmesiyle ilgili uluslararası yükümlülüklerimizi ihlal etmeden yapacağız." demişti.

Rusya'nın Belarus'a nükleer silah yerleştirme kararına NATO ve Avrupa Birliği (AB), tepki gösyermiş ve Rusya'nın bu kararını "sorumsuzca" bulmuştu.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı ise Rusya Devlet Başkanı Putin'in kararının ardından BM Güvenlik Konseyini olağanüstü toplantıya çağırmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading