Yandex Metrica

BM'den Filistin STK'lerini "terör örgütü" listesine alan İsrail'e kınama

BM'den Filistin STK'lerini "terör örgütü" listesine alan İsrail'e kınama

Birleşmiş Milletler (BM) insan hakları uzmanları, Filistin'deki bir takım insan hakları grupları ve sivil toplum kuruluşlarını, "terör örgütü" olarak tanımlayan İsrail hükümetini kınadı.

Dünya

23.01.2024, 18:11

Birleşmiş Milletler (BM), bazı Filistin STK'lerini "terör örgütü" listesine alan İsrail'i kınadı.

Birleşmiş Milletler insan hakları uzmanları, 22 Ekim'de, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'ne (FHKC) bağlı olduğu iddisıyla 6 Filistin insan hakları kuruluşununun İsrail hükümeti tarafından "terör örgütleri" listesine alması konusunda açıklama yayımladı.

Batı Trakya'da Türk azınlığın hakları çiğnenirken Miçotakis hukukun üstünlüğüyle övünüyor Batı Trakya'da Türk azınlığın hakları çiğnenirken Miçotakis hukukun üstünlüğüyle övünüyor Haberi Görüntüle

'YARATICI VE CESUR BİR STRATEJİ'

BM açıklamasında, "Bu tanımlama Filistin insan hakları hareketi başta olmak üzere tüm dünyada insan haklarına yönelik bir saldırıdır." ifadesi kullanıldı. Açıklamada ayrıca Filistinli hak gruplarının susturulmasının insan hakları ve demokrasiyle uyuşmadığına dikkat çekilerek, uluslararası camiaya "insan haklarını savunanları koruma" çağrısı yapıldı.

Diğer taraftan Genel kurul'da konuşan Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Filistin Özel Raportörü Michael Lynk, 54 yıldır devam eden İsrail'in Filistin işgaline son vermek için "yaratıcı ve cesur" bir strateji geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Daha önceden geliştirilen stratejilerin diplomatik çıkmazla neticelendiğine dikkat çeken Lynk, ABD, Avrupa Birliği (AB), Dünya Bankası ile BM, AB, ABD ve Rusya'dan oluşan Orta Doğu Dörtlüsü'nün, İsrail'e işgalden ötürü "manidar bir bedel ödetmeyerek" bu işgalin sürmesine bilerek veya kasten yardım ettiklerini vurguladı.

500.000 asker gönderilmezse: Kıyamet çok yakında: Tükendik... 500.000 asker gönderilmezse: Kıyamet çok yakında: Tükendik... Haberi Görüntüle

'21. YÜZYILDA FİLİSTİN'E SÖMÜRGENİN DAYATILMASINA TAHAMMÜL ETMEYİ SÜRDÜREMEYİZ'

Lynk, "İşgal her zamankinden daha yerleşmiş haldedir. Siyasi gelecekleri bir yana, Filistinlilerin günlük geçimleri dahi istikrarsız durumdadır. İsrail'in ihlalleri adeta sorgulanmaz hale gelmiştir. Barış süreci can çekişmekte ve hiç kimse bu süreci diriltmek için söz söylememektedir. Şu an yapım aşamasında bir Filistin'e değil, eşitliksiz hakların olduğu tek devlet realitesinin güçlendiğine şahitlik ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası camiaya, İsrail'in işgali karşısında gerekli bütün kuralları uygulama ve kararları alma çağrısı yapan Lynk, "21. yüzyılda Filistin'e sömürgenin dayatılmasına tahammül etmeyi sürdüremeyiz." dedi.


Kaynak: AA
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading