Yandex Metrica

Bloomberg’den dikkat çeken analiz: Türkiye YPG’ye karşı zafer kazanacak

Bloomberg’den dikkat çeken analiz: Türkiye YPG’ye karşı zafer kazanacak

11 yıl sonra Şam yönetimiyle temas kuran Türkiye’nin Suriye açılımı dünya gündemini meşgul ediyor. ABD merkezli Bloomberg tarafından yapılan analizde Türkiye'nin YPG’ye karşı zafer kazanacağı belirtildi.

Dünya

23.01.2024, 20:16

Yaklaşık 10 aydır devam eden Rusya-Ukrayna savaşında arabuluculuk rolü üstlenerek barış masası kurduktan tahıl koridorunu kurtaran Türkiye, Şam'la 11 yıl sonra temas kurmaya başladı ve blgedeki teröristlerin temizlenmesi için işbirliğine gitti. Türkiye'nin Suriye'deki barış için yürüttüğü diplomasi trafiği ABD merkezli gazete Bloomberg'in dikkatini çekti ve önemli bir alaniz yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye politikasını mercek altına alan Bloomberg, Ankara tarafından atılan adımların ABD ve ABD'nin destek verdiği terör örgütü YPG'yi zor durumda bırakacağına dikkat çekti.

Bild bile Almanya Cumhurbaşkanını eleştirdi: Erdoğan'ın bizi ciddiye almamasına şaşmamalı Bild bile Almanya Cumhurbaşkanını eleştirdi: Erdoğan'ın bizi ciddiye almamasına şaşmamalı Haberi Görüntüle

''ABD'NİN VARLIĞI ANLAMSIZ''

Söz konusu haberde Ankara'nın Şam ile kurduğu ilişkilere dikkat çekilirken "Rusya'nın Orta Doğu'daki rolünü güçlendirecek. ABD'nin Suriye'den çekilmesi üzerinde baskı oluşturacak. ABD'nin oradaki varlığının gereksiz ve haksız olduğunu anlaması gerekiyor. Bugün bölge ülkeleri, giderek ABD'den bağımsız hareket ediyor. Türkiye'nin Suriye açılımı, ABD üzerinde ciddi bir baskı oluşturacaK." ifadeleri yer aldı.

BMGK olağanüstü toplandı! Guterres'ten İran-İsrail açıklaması: Her türlü adımdan uzak durulmalı BMGK olağanüstü toplandı! Guterres'ten İran-İsrail açıklaması: Her türlü adımdan uzak... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE, YPG'YE KARŞI ZAFER KAZANACAK

Türkiye'nin YPG'ye karşı büyük zafer elde edeceğinin altını çizen Bloomberg'in analizinde ''ABD'nin destek verdiği YPG terör örgütüne karşı kara harekatının sinyalini veren Türkiye, 30 kilometre derinlikte güvenli bölge kurma adına teröristlerden geri çekilmesini istiyor. Aksi takdirde Türkiye, askeri operasyon düğmesine basacak. Kurulan yeni ilişkiler sayesinde Türkiye, YPG'ye karşı zafer kazanacak.'' denildi.

AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! Haberi Görüntüle

''DEVRİYELER BAŞLAYABİLİR''

Söz konusu analizde Rus ve Türk birliklerinin Suriye'nin kuzeyinde ve sınır bölgelerde ortak devriyeye başlayacağı belirtilirken "Suriye de gelecekte burada koordineli devriyelere başlayabilir." yorumu yer aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading