Yandex Metrica

Bir yılın ardından... Beyrut patlama kurbanlarını anıyor

Bir yılın ardından... Beyrut patlama kurbanlarını anıyor

Lübnanlılar Beyrut Limanı'ndaki patlamanın kurbanlarını anıyor. Başkenti harabeye çeviren ve 200'ü aşkın kişinin hayatını kaybetmesine neden olan patlamanın ardından talep, soruşturmaların sonuçlanması.

Dünya

23.01.2024, 17:45

Lübnan'da, bir yıl önce yaşanan büyük patlamanın üzerinden bir yıl geçti. Ülke Beyrut Limanı'nda 2 bin 750 tonluk amonyum nitrat maddesinin patlaması sonucu hayatını kaybeden kurbanları anıyor. 

Suudi Arabistan'dan İran-İsrail gerilimine açıklama: Ciddi sonuçlara yol açabilir Suudi Arabistan'dan İran-İsrail gerilimine açıklama: Ciddi sonuçlara yol açabilir Haberi Görüntüle

LİMANA 214 GÜL

4 Ağustos 2020'de yaşanan korkunç patlamanın birinci yılı nedeniyle, Lübnan İç Güvenlik Güçleri  başkent Beyrut'taki Şehitler Meydanı'ndan patlamanın meydana geldiği Beyrut Limanı'na doğru yürüyüş yaptı. Yürüyüşün ardından İç Güvenlik Güçleri, bir yıl önceki patlamada ölenler anısına Beyrut Limanı'nda inşa edilen anıta 214 gül bıraktı.

Patlamanın birinci yılı dolayısıyla Liman'da toplanan yabancı diplomatlar da, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

İsrail basınında çarpıcı analiz: 'Heniyye'nin oğullarına yapılan suikast Hamas'ın Filistin halkı arasında güçlenmesine sebep olacak' İsrail basınında çarpıcı analiz: 'Heniyye'nin oğullarına yapılan suikast Hamas'ın Filistin... Haberi Görüntüle

YÜRÜYÜŞ ÇAĞRISI 

Patlama Başkent Beyrut'ta deprem etkisi yaratmış, doğrudan veya dolaylı olarak bir milyon insanın etkilenmesine neden olmuştu. Patlamanın birinci yılında Beyrut'un farklı bölgelerinde eş zamanlı gösteri ve yürüyüşler düzenlenmesi yönünde sosyal medyada çağrıları yapılmıştı. 

Patlamada hayatını kaybedenleri anma yürüyüşlerinde failler için yürütülen soruşturmanın sonuçlanması da talep ediliyor.

Ankara kilit rol oynadı: ABD, İran'ın saldırı yapacağını Türkiye'den öğrendi Ankara kilit rol oynadı: ABD, İran'ın saldırı yapacağını Türkiye'den öğrendi Haberi Görüntüle

''SUÇLULAR CEZASINI BULACAK''

Yıldönümü nedeniyle açıklama yapan  Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, adaletin yerini bulması için soruşturmaları sonuna kadar götürecek yargının yanında duracağını ifade etti. Avn, "Vicdanımın derinliklerinden sevgili Beyrut'a sesleniyorum: Gerçekler ortaya çıkacak, suçluların tümü cezasını bulacak ve yeniden kalkınacaksın." ifadelerini kullandı. 

İsrail bayram günü 3 oğlunu ve torunlarını öldürmüştü! Hamas lideri Heniyye'nin bir torunu daha hayatını kaybetti! İsrail bayram günü 3 oğlunu ve torunlarını öldürmüştü! Hamas lideri... Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

4 Ağustos 2020'de Beyrut Limanı'nda patlayıcı maddelerin bulunduğu depoda önce yangın çıkmış ardından  çok güçlü bir patlama meydana gelmişti. Cumhurbaşkanı Avn, patlamaya 6 yıldır limandaki bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın yol açtığını duyurmuştu. 

Patlamada 200'den fazla kişi hayatını kaybetmiş, yaralanan 6 bini aşkın kişiden 1000'den fazlası engelli hale gelmiş, 300 bin kişi de yerinden olmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading