Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bir sapıkla bir danışmanın TL muhabbeti: Türk parasını gördünüz mü?

Bir sapıkla bir danışmanın TL muhabbeti: Türk parasını gördünüz mü?

Amerikan dergisi Rolling Stone, ajan rahip Brunson krizinde Türk Lirası'na yönelik saldırılara ilişkin ilginç bir haber yayınladı. Haberin merkezinde tacizci sapık Jeffrey Epstein ile Trump'ın eski danışmanı Steve Bannon var.

Dünya

25.03.2024, 10:51

Amerikan Rolling Stone dergisinde, 2018 yılında Türk Lirası'na yönelik finansal saldırılar sırasında yaşanan ilginç bir diyaloğa yer verildi. Türkiye'de gözaltına alınan ajan rahip Andrew Brunson'ın tutukluluğu döneminde ABD yönetimi, TL'ye yönelik yoğun saldırıların talimatını vermiş, sözkonusu tarihten bir yıl sonra Donald Trump bu operasyonu itiraf etmişti. 

ABD Doları'nın Türk Lirası karşısında olağandışı biçimde değer kazandığı 2018 Temmuz'unda Trump'ın başdanışmanı Steve Bannon ile CIA bağlantılı dolar milyarderi Jeffrey Epstein irtibat halindeydi. Küçük kız çocuklarını ünlü işadamları ve politikacılara pazarlamasıyla bilinen Yahudi asıllı sapık Epstein, Bannon'la sık sık görüşüyor ve bu durum Beyaz Saray'da eleştiri konusu oluyordu. 

Jeffrey Epstein ile Donald Trump uzun yıllar yakın ilişki halindeydi. 

Rolling Stone'da yayınlanan makalede adı açıklanmayan bir kişi, Trump'ın danışmanı Steve Bannon'a "Neden çocuk yaştaki kızları ünlülere peşkeş çeken Jeffrey Epstein'in malikanesine gidiyorsun?" diye sordu. Bannon ise "Epstein CIA bağlantılı bir finansçı. Seks taciri değil" diyerek kendini savundu. Bunun ardından Bannon, muhatabına "Türk parasını gördünüz mü?" diye sordu. Rolling Stone dergisine göre bu sözler, TL'ye yönelik saldırı kampanyasında Bannon ile Epstein'ın da rol aldığının bir kanıtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'dünyanın en tehlikeli adamı' olarak niteleyen Bannon, kur saldırısı sırasında Beyaz Saray'da aktif görevde değildi. 

Steve Bannon, Donald Trump yönetiminde bir süre görev yaptı.  

Yıla 3.79 TL ile başlayan dolar kuru, ajan rahip Andrew Brunson'ın tahliye talebinin reddedildiği 18 Temmuz'da 4.79'a fırlamış, ardından ABD'den yaptırım kararlarının gelişiyle birlikte 1 Ağustos günü 5 TL eşiğini geçmişti. 13 Ağustos'ta dolar kuru tarihin o güne dek en yüksek seviye olan 7.21 TL'yi görmüştü. 

BM'den Refah'a yönelik kara operasyonu uyarısı: Gazze halkı için feci... Haberi Görüntüle

JEFFRY EPPSTEIN ORTADAN KALDIRILDI

ABD Başkanı Donald Trump'ın da 'müthiş bir adam' diyerek övdüğü Yahudi milyarder Jeffrey Epstein, ülkenin önde gelen para spekülatörlerinden biriydi. Wall Street milyarderi Leon Black, Borsa manipülatörü ve renkli devrimlerin mimarı George Soros, Microsoft'un kurucusu Bill Gates, eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman'la bağlantıları vardı. Epstein'in adı daha önce de şaibeli işlemlerle anıldı. Alman Deutsche Bank, Jeffrey Epstein'in şüpheli para transferlerini tespit edemediği gerekçesiyle 150 milyon dolar ceza yemişti. 

Jeffrey Epstein, Donald Trump'ın dışında Barack Obama, Bill Clinton, Bill Gates gibi pek çok siyasetçi ve işadamına 'özel hizmetler' sunuyordu. 

ABD istihbaratı adına dış finans operasyonlarında görev alan Jeffrey Epstein'ın bir başka karanlık yüzü de fuhuş ticareti yapmasıydı. Çocuk yaştaki kızları ünlü işadamları ve politikacılara pazarlayan bir şebekeyi yönetiyordu. Ağına düşürdüğü isimlere ise çektiği kasetlerle gözdağı veriyordu. Epstein 6 Temmuz 2019'da Florida ve New York'ta küçük çocukları taciz ettiği ve fuhuş amaçlı pazarladığı suçlamasıyla tutuklanıp cezaevine gönderildi. 10 Ağustos'ta ise Epstein, kaldığı tek kişilik hücrede kendini asmış halde bulundu. Ancak Epstein'ın intihar etmediği, ABD'nin ünlü isimleri hakkında sahip olduğu bilgiler nedeniyle susturulduğu neredeyse kesin gibi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading