Yandex Metrica

Bir köyün tecavüz intikamı nasıl 'DEAŞ terörü' oldu?

Bir köyün tecavüz intikamı nasıl 'DEAŞ terörü' oldu?

Irak'ın Kerkük kentinde geçtiğimiz ay 12 polisin ölümüyle sonuçlanan saldırı, kamuoyuna 'DEAŞ terörü' olarak açıklanmıştı. Ancak işin arkasından bambaşka bir hikaye çıktı.

Dünya

23.01.2024, 18:03

Irak'ta Kerkük vilayetine bağlı Raşid kasabası, 4 Eylül 2021 tarihinde 12 polisin ölümüyle sonuçlanan bir saldırıyla sarsıldı. Olayın ardından açıklanan resmi beyanlara göre, DEAŞ üyesi teröristler kasabadaki bir polis noktasına saldırmış, teröristlerle uzun süre çatışmak zorunda kalan güvenlik güçleri mühimmatlarının da bitmesiyle tam 12 kayıp vermişti. 

Bölgede DEAŞ'ın yeniden canlanmaya çalıştığına bir işaret olarak algılanan olayın perde arkasından bambaşka bir hikaye çıktı. 

Middle East Eye (MEE) haber portalında yayınlanan bilgilere göre, saldırının gerçek nedenini bilen üst düzey görevliler, topu DEAŞ'a atarak gerçekleri gizlemeyi tercih etmişti. Gerçek ise şuydu: Karakolda görevli 2 polis memuru, kasaba yakınlarında sığırlarını otlatan bir kıza tecavüz etmişti ve buna öfkelenen halk ise çareyi 'toplu imha operasyonunda' bulmuştu. 

>MEE'ye konuşan kaynaklar, karakola saldırmaya gelen kasaba halkının herhangi bir direnişle karşılaşmadığını, çünkü o esnada polislerin uyumakta olduğunu anlattı. Ortaya çıkan bilgilere göre, tecavüze uğrayan kızın akrabalarından oluşan 6 Iraklı, intikam için karakola gece saatlerinde baskın yaptı ve o esnada uyumakta olan 9 polisi teslim alarak tamamını öldürdü. 

Genç kızın yakınları, silah seslerinin duyulmasıyla takviyeye gelen time de pusu kurarak yol kenarında bomba patlattı. Karakol yakınlarında infilak ettirilen bu bomba, 3 Iraklı polisin ölümüne, 6'sının da yaralanmasına yol açtı. Böylece olayda toplam 12 polis hayatını kaybetti. 

Kaynaklar, saldırıyı gerçekleştirenlerin tecavüze uğramış kızın kardeşleri ve kuzenleri olduğunu aktarıyor. Karakol baskını sırasında tecavüzle suçladıkları 2 polisi yattıkları yerde bekleten, 7 polisi ise dışarı çıkaran saldırganlar, tecavüzcü 2 polisi kafalarını keserek vahşi biçimde öldürdü. Dışarıdaki polisler ise kurşuna dizildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading