Yandex Metrica

Sitede Ara

Bir devir sona erdi! Dünyanın en büyük uçağı Boeing 747'nin son teslimatı yapıldı

Bir devir sona erdi! Dünyanın en büyük uçağı Boeing 747'nin son teslimatı yapıldı

Dünyanın en popüler ve en büyük uçak modelleri arasında olan Boeing 747'nin üretimi sonlandırıldı.

Dünya

23.01.2024, 20:09

Bir dönemin en popüler uçağı olan Boeing 747, aynı zamanda dünyanın en büyük uçakları arasında yer alıyor.

Füze donanımlı ABD gemisi İsrail açıklarında Füze donanımlı ABD gemisi İsrail açıklarında Haberi Görüntüle

SON UÇAK ATLAS AİR'E TESLİM EDİLDİ

Şirketin ürettiği son uçak banttan çıkarak sahibine teslim edildi. Uçağın son müşterisi ise bu yılın başlarında dört adet 747-8 kargo uçağı siparişi veren kargo şirketi Atlas Air oldu.

Pelosi'den Netanyahu'ya istifa çağrısı: Netanyahu'nun politika ve uygulamalarını reddediyoruz Pelosi'den Netanyahu'ya istifa çağrısı: Netanyahu'nun politika ve uygulamalarını reddediyoruz Haberi Görüntüle

ŞİMDİYE KADAR 1573 ADET ÜRETİLDİ

1969 yılında ilk üretildiğinde dünyanın en büyük ve ilk çift koridorlu ticari uçağı olan Boeing 747, şimdiye kadar 1.573 kez üretilmişti.

Son yirmi yılda Boeing ve Avrupalı ​​rakibi Airbus, yakıt açısından daha verimli ve kârlı uçaklara yöneldi. Bu nedenle Boeing 747 artık popülerliğini yitirdi.

Türkiye ve BAE'den ortak tatbikat: Çöl Bayrağı 9 hava tatbikatı başladı Türkiye ve BAE'den ortak tatbikat: Çöl Bayrağı 9 hava tatbikatı... Haberi Görüntüle

YOLCU UÇAĞI OLARAK KULLANILMAYACAK

Bunun dışında 747'nin yolcu uçağı olarak kullandığı günler artık tamamen geride kaldı. Havayolları, 747 gibi dört tane yakıt yakan motora sahip uçaklardan uzaklaştı ve daha verimli olan çift motorlu uçaklar tercih etmeye başladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading