Yandex Metrica

Bilinçaltı diline vurdu! Bush Irak'ı işgal ettiğini resmen itiraf etti

Bilinçaltı diline vurdu! Bush Irak'ı işgal ettiğini resmen itiraf etti

ABD'nin eski başkanlarından olan ve Irak'ın işgal edilmesini emreden George W. Bush, Dallas'ta Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini eleştirdiği bir konuşmada gaf yaparak adeta gerçekleri açıkladı. Rusya'nın işgalini değerlendiren Bush, 'Tamamen haksız ve vahşi işgal' derken Ukrayna yerine Irak dedi.

Dünya

23.01.2024, 19:17

2003 yılında Irak'ın işgali emrini veren ABD'nin eski Başkanı George W. Bush, Dallas'ta katıldığı bir etkinlikte Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimini değerlendirdi. 

Burada konuşma yapan Bush, saldırılara tepki gösterdiği açıklamasında Ukrayna yerine Irak kelimesini kullanınca salonda sessizlik hakim oldu. 

Ukrayna'ya yardım kararına Rusya'dan tehdit geldi: Hesap vereceksiniz! Ukrayna'ya yardım kararına Rusya'dan tehdit geldi: Hesap vereceksiniz! Haberi Görüntüle

UKRAYNA YERİNE IRAK DEDİ

Bush konuşmasında Ukrayna için demesi gerekirken, "Bir adamın Irak'ı tamamen gayrı meşru ve acımasız şekilde işgal kararı" sözleri dünya gündemine oturdu. 

2003 yılında Irak'ta kimyasal silah var bahanesiyle işgal başlatan ve binlerce sivilin ölümüne sebep olan Bush'un dil sürçmesi sosyal medyada gündem oldu. 

İran'ı haritadan silmek istiyorlar! İngiliz basını yazdı: Dron fabrikası vurulabilir İran'ı haritadan silmek istiyorlar! İngiliz basını yazdı: Dron fabrikası vurulabilir Haberi Görüntüle

YANLIŞINI HEMEN DÜZELTTİ 

Bush Dallas'taki etkinlikte "Bunların sonucu, Rusya'da denge ve kontrolün kalmaması ve bir adamın Irak'ı tamamen gayrı meşru ve acımasız şekilde işgal kararı alması oldu" diye konuştu. 

Yaptığı yanlışı fark eden Bush espri yaparak, 'Yani Ukrayna'yı...' diyerek kendini düzeltti. 

İsrail ordusundan Lübnan'ın güneyine yoğun hava saldırısı: Hizbullah hedefleri vuruldu İsrail ordusundan Lübnan'ın güneyine yoğun hava saldırısı: Hizbullah hedefleri vuruldu Haberi Görüntüle

'BİLİNÇALTI DİLİNE VURMUŞ'

Bush'un Irak'ın işgaliyle ilgili videosu sosyal medyada kısa sürede çok izlenenler listesine girerken, pek çok kişi "Irak'ı işgal eden Bush'un bilinçaltının sözlerine yansıdığına" dikkat çekti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading