Yandex Metrica

Biden yönetiminden kongreye flaş çağrı: Türkiye'ye satışa onay verin

Biden yönetiminden kongreye flaş çağrı: Türkiye'ye satışa onay verin

Amerikan Wall Street Journal gazetesinin aktardığı habere göre, Biden yönetiminin Kongre'den Türkiye'ye yönelik yeni silah satışı paketine onay vermesini talep ettiği belirtildi.

Dünya

23.01.2024, 19:15

Amerikan Wall Street Journal gazetesinin aktardığı habere göre, Biden yönetimi Kongre'den Türkiye'ye yönelik yeni silah satışı paketine onay vermesini talep etti.

Almanya Başbakanı Scholz: Türkiye her zaman kolay olmayan ancak stratejik bir ortak Almanya Başbakanı Scholz: Türkiye her zaman kolay olmayan ancak stratejik... Haberi Görüntüle

PAKETTE ÇOK SAYIDA MUHİMMAT YER ALIYOR: 400 MİLYON DOLAR DEĞERİNDE

Söz konusu pakette; çok sayıda mühimmatın satışı yer alıyor. Habere göre Türkiye ABD'den; AIM-9 Sidewinder füzeleri, AIM-120 Amraam füzeleri, bazı radar sistemleri ve diğer askeri ekipmanlardan talep etti.

Söz konusu paketin 400 milyon dolar değerinde olduğu ifade edildi.

İsrail medyasından olay iddia: Bölge ülkelerine güvence verildi İsrail medyasından olay iddia: Bölge ülkelerine güvence verildi Haberi Görüntüle

PAKET ONAYLANIRSA F-16'LARIN SATIŞINA DA ZEMİN HAZIRLANABİLİR

Öte yandan Türkiye'nin, F-16 Blok 70 savaş uçağı talebi de bulunuyor. Türkiye'nin F-16 Blok 70 talebi, 40 adet yeni savaş uçağı ile eldeki F-16'ların modernizasyonu için 80 adet kit tedarikini içeriyor.

WSJ'nin haberine göre; eğer 400 milyon dolarlık silah alım paketi Kongre'de onaylanırsa, bu F-16 savaş uçaklarının satışına izin verilmesine de zemin hazırlayabilir.

F-16 paketinin ise; önümüzde 2-3 ay içerisinde Kongre'ye ulaşması bekleniyor.

Netanyahu gücünü kaybetti: İsrail ordusunda arka arkaya üst düzey 2 istifa! Netanyahu gücünü kaybetti: İsrail ordusunda arka arkaya üst düzey 2... Haberi Görüntüle

'GÖRÜŞMELER OLUMLU SONUÇLANABİLİR'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar; dün yaptığı açıklamada, ABD ile yürütülen F-16 alım görüşmelerinin olumlu sonuçlanmasının mümkün olduğunu söylemişti.

Geçtimiz günlerde ise; Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasına önayak olan bazı Kongre üyelerinin; Türkiye'ye F-16 satışının NATO ve ABD'nin güvenliğine hizmet edebileceğini ifade ettiği ve bu satışa onay verebilecekleri belirtilmişti.

İşgalci İsrail askerleri Nusayrat Mülteci Kampı'nı bombaladı! Çok sayıda gazeteci yaralandı İşgalci İsrail askerleri Nusayrat Mülteci Kampı'nı bombaladı! Çok sayıda gazeteci... Haberi Görüntüle

BİDEN YÖNETİMİ SATIŞA SICAK BAKIYOR

Biden yönetiminin Türkiye'ye F-16 satışına sıcak baktığı biliniyor. Daha önce yapılan açıklamalarda bu dikkatle vurgulanırken; satışa onay verilmesi konusunda Kongre'ye mektup dahi gönderilmişti.

En son ABD Dışişleri Bakanı Blinken da Türkiye ve Hindistan gibi ülkelere askeri satış süreçlerini daha hızlı ve verimli hale getirmeleri gerektiğini belirterek Kongre'ye mesaj vermişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading