Yandex Metrica
SON DAKİKA
Biden ve Putin'in masasında Karabağ da var

Biden ve Putin'in masasında Karabağ da var

ABD ve Rusya liderleri ilk yüz yüze görüşecek. Cenevre'deki randevudan medyada bir son dakika başlığı yansıdı. Dağlık Karabağ konusunun görüşme masasında yer aldığı duyuruldu. Açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihi ziyaretiyle eş zamanlı olması açısından önemli.

Dünya

23.01.2024, 17:34

ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya lideri Vladimir Putin bugün ilk kez yüz yüze buluşuyor. Dünya medyası İsviçre'nin Cenevre kentine gözünü dikmiş durumda.  Görüşmeye dakikalar kala Rus medyasından hem kritik hem de zamanlama açısından anlamlı bir duyuru geldi. 

Rusya'nın resmi yayın organı Sputnik, iki liderin görüşeceği başlıklar arasına Dağlık Karabağ'ı da eklediğini duyurdu. Azerbaycan 44 gün süren savaşta Ermenistan'ı mağlup ederek işgal altındaki topraklarını geri almıştı. 

ERDOĞAN'IN ZİYARETİNDEN HEMEN SONRA KARABAĞ'I GÖRÜŞECEKLER

Bu başlığın masaya konması bir başka açıdan daha önemli. Zira Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün,  28 yıl sonra Azerbaycan ordusu tarafından Ermenistan işgalinden kurtarılan Dağlık Karabağ'ın Şuşa şehrine gitmişti. Burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyevve  yapan Erdoğan, tarihi önemdeki "Şuşa Beyannamesi"ni imzalamıştı. 

Özgürlüğe siyonizm engeli: Yahudi düşmanlarını vatandaşlıktan çıkaracak: Almanya'nın yuları kimin... Haberi Görüntüle

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading