Yandex Metrica

Biden Taliban'ın hedefinde! İşgalcilere yer yok

Biden Taliban'ın hedefinde! İşgalcilere yer yok

Taliban geçici hükümetinin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Abdulkahhar Belhi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Biden'ın 'Afganistan birliğe müsait değil' sözlerine tepki gösterdi.

Dünya

23.01.2024, 18:41

ABD Başkanı Joe Biden, dün görevdeki 1. yılını tamamlaması sebebiyle Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenledi. 

ABD'nin Afganistan'dan apar topar çıkışı ile ilgili soruyu cevaplayan Biden, "Afganistan'ın tek bir hükümet altında birleşebileceğini düşünen varsa el kaldırsın. Burası imparatorluklar için tek bir sebep için mezar oldu. Bu ülke, birliğe müsait değil" yanıtını vermişti. 

İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: İşgal ordusunda peş peşe üst düzey istifalar İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: İşgal ordusunda peş peşe üst... Haberi Görüntüle

ABD NİFAK TOHUMU EKİYOR

Bu cevap üzerine Afganistan geçici hükümetinin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdulkahhar Belhi, bölünen değil, sadece birleşen milletlerin işgalcilerin ve büyük imparatorlukların yıkılmasına neden olduğunu, ülkedeki nifakın işgalcilerin işgallerini sürdürmek için teşvik ettiği bir olgu olduğunu aktardı. 

AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! Haberi Görüntüle

'TALİBAN SINIRLI KAYNAKLARLA MERKEZİ BİR HÜKÜMET KURMUŞTUR'

Belhi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Afganistan'da işgalin sona ermesinin ardından Taliban'ın sınırlı kaynaklarla kısa sürede genel güvenliği sağlayarak merkezi bir hükümet kurduğuna ve Afgan halkını nasıl birleştirdiğine herkes tanık oldu" ifadelerine yer verdi. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading