Yandex Metrica
Biden: Rusya füze saldırılarında ayrım gözetmiyor

Biden: Rusya füze saldırılarında ayrım gözetmiyor

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarını eleştirdi. Rusların füze saldırılarında sivilleri de hedef aldığını öne süren Biden, Rus oligarkların peşine düştüklerini söyledi.

Dünya

23.01.2024, 22:06

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı operasyonda 8. gün geride kalırken, ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’yı hedef aldı. Biden, Rusya'nın fırlattığı füzelerde ayrım gözetmediğini ve bu nedenle sivil halkın metro istasyonlarına sığındığını ifade etti.

Biden, Beyaz Saray'da düzenlediği kabine toplantısı öncesi gazetecilere, Rusya-Ukrayna savaşı hakkında açıklamalarda bulundu.

Macaristan Başbakanı Orban: Brüksel'i işgal edeceğiz Haberi Görüntüle

“TEKNOLOJİYE VE FİNANS SİSTEMİNE ERİŞİMLERİNİ KESİYORUZ”

ABD'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Putin'e yakın kişilere ağır ekonomik yaptırımlar getirdiğine işaret eden Biden, "Onların teknolojiye ve ulusal finans sistemine erişimini kesiyoruz. Bunun sonuçları daha şimdiden görülmeye başladı." ifadesini kullandı.

Nijer'den ABD'yi şoke edecek karar! Askeri anlaşma iptal edildi Haberi Görüntüle

“0LİGARKLARIN PEŞİNE DÜŞECEĞİZ”

Biden, Putin'e yaptırımları en yüksek seviyeden uygularken, bunun ABD ve diğer ülkeler üzerindeki etkilerini azaltmaya çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Birliğin Durumu konuşmamda, ABD Adalet Bakanlığının Rus oligarkların peşine düşeceğini söyledim. Bu kişiler, ceplerini Rus halkının parasıyla doldururken, Ukrayna'da insanlar metro istasyonlarına sığınıyor çünkü Rusya'nın ayrım gözetmeden attığı füzelerden saklanıyorlar."

ABD'nin bugün bazı Rus oligarklara ve aile üyelerine yaptırım getirdiğini anımsatan Biden, "Ukrayna halkını doğrudan yardımlarımız ile desteklemeyi sürdüreceğiz." dedi.


Loading