Yandex Metrica

Biden'ın bu hamlesi Putin'i kızdıracak! Ukrayna'ya yapılan yeni yardım dudak uçuklatan rakama ulaştı

Biden'ın bu hamlesi Putin'i kızdıracak! Ukrayna'ya yapılan yeni yardım dudak uçuklatan rakama ulaştı

ABD’nin Ukrayna’ya yeni yardım paketi Rusya’yı çılgına çevirecek. Ukrayna-Rusya savaşı başladığı günden bu yana ABD’, Ukrayna’ya askeri destek yardımda bulunuyor. Yeni yardım paketi hazırlayan ABD, savaş başladığından bu güne güvenlik yardımı yaklaşık 9,8 milyar dolara ulaştı.

Dünya

23.01.2024, 19:39

ABD, Rusya'nın işgaliyle mücadele eden Ukrayna'yı desteklemek için yardımlarına devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri'nden Rusya ile savaş halindeki Ukrayna'ya dev bir yardım daha yapılacağı bildirildi. Yeni askeri destek paketi ile ABD ordusunun envanterinden Ukrayna'ya 1 milyar dolarlık silah ve mühimmat yardımı yapılacak.

Pentagon ateşle oynuyor: Nükleer saldırı uçakları İncirlik'e indi! Pentagon ateşle oynuyor: Nükleer saldırı uçakları İncirlik'e indi! Haberi Görüntüle

ABD SİLAH VE TEÇHİZATININ TEK SEFERDEKİ EN BÜYÜK ÇEKİLMESİNE İZİN VERİYORUM

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken" Ukrayna'ya yönelik vahşi saldırının üzerinden yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen Rusya, Ukrayna'nın kasaba ve köylerini yok etmeye devam ediyor. Başkan Biden, ülkelerini Rus saldırganlığına karşı savunan Ukrayna halkını gerektiği sürece desteklemeye devam edeceğimizi açıkça belirtti. Bu çabaların bir parçası olarak başkandan gelen yetki doğrultusunda ABD silah ve teçhizatının tek seferdeki en büyük çekilmesine izin veriyorum. Bu, 1 milyar dolara varan ve Ağustos 2021'den bu yana 18'inci olan çekiliş, Ukrayna'nın kendini savunması için ABD Savunma Bakanlığı envanterlerinden alınan silah, mühimmat ve teçhizatı içeriyor" dedi.

Gazze'deki hastanelerde enerji her an tükenebilir: Jeneratörler durma noktasına geldi Gazze'deki hastanelerde enerji her an tükenebilir: Jeneratörler durma noktasına geldi Haberi Görüntüle

ABD GÜVENLİK YARDIMINI TOPLAMDA YAKLAŞIK 9,8 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

Açıklamada, "Bu paket, Ukraynalıların kendilerini savunmak için çok etkili bir şekilde kullandıkları önemli miktarda ek mühimmat, silah ve teçhizat sağlıyor. Bu ayrıca savaşın başından bu yana Ukrayna'ya sağlanan ABD güvenlik yardımını toplamda yaklaşık 9,8 milyar dolara getiriyor" ifadeleri kullanıldı.

Batı Trakya'da Türk azınlığın hakları çiğnenirken Miçotakis hukukun üstünlüğüyle övünüyor Batı Trakya'da Türk azınlığın hakları çiğnenirken Miçotakis hukukun üstünlüğüyle övünüyor Haberi Görüntüle

UKRAYNA İLE BİRLİK İÇERİSİNDEYİZ

ABD'nin Rusya'nın saldırganlığına karşı Ukrayna'nın egemenliğini, toprak bütünlüğünü ve savunmasını desteklemek için hayati güvenlik yardımı sağlamada 50'den fazla ülkeden müttefikle ve ortakla birlikte çalıştığı aktarılan açıklamada, "Bu savaş uzadıkça Ukrayna ordusunun ve halkının cesareti ve gücü daha da belirgin ve olağanüstü hale geliyor. Birlikte, Ukrayna ile yakın bir şekilde istişare etmeye, savaş alanında bir fark oluşturmak ve Ukrayna'nın müzakere masasındaki nihai konumunu güçlendirmek için dikkatlice ayarlanmış ek mevcut sistemleri ve yetenekleri artırmaya devam edeceğiz. Ukrayna ile birlik içerisindeyiz" denildi.

Batı Trakya'da Türk azınlığın hakları çiğnenirken Miçotakis hukukun üstünlüğüyle övünüyor Batı Trakya'da Türk azınlığın hakları çiğnenirken Miçotakis hukukun üstünlüğüyle övünüyor Haberi Görüntüle

UKRAYNA HÜKÜMETİNE 4,5 MİLYAR DOLARLIK EK MALİ FİNANSMAN SAĞLANDIĞINI DUYURMUŞTU

ABD Hazine Bakanlığı ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID), Dışişleri Bakanlığının 1 milyar dolarlık güvenlik yardım paketini açıklamasından önce Dünya Bankası aracılığıyla yönetilen bir hibeyle Ukrayna hükümetine 4,5 milyar dolarlık ek mali finansman sağlandığını duyurmuştu. ABD'nin ayırdığı bu fonun savaşın etkisiyle yoksullaşma tehlikesiyle karşı karşıya olan Ukrayna halkına mali destekte dahil olmak üzere sağlık, sosyal hizmetler ve acil durumlarda kullanılması için Ukrayna hükümetine gönderileceği belirtilmişti. USAID, dilimler halinde yapılacak ödemenin ilk olarak 3 milyar dolar ile ağustos ayında yapılacağını söylemişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading