Yandex Metrica
SON DAKİKA
Biden günah çıkarttı! 'Kızılderililer çok sayıda kayıp ve öldürülme vakaları ile uğraşıyor'

Biden günah çıkarttı! 'Kızılderililer çok sayıda kayıp ve öldürülme vakaları ile uğraşıyor'

5 Mayıs Kayıp ve Katledilen Yerliler Hakkında Farkındalık Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan ABD Başkanı Biden, yerlilerin çözüme kavuşturulması gereken çok sayıda sorununun olduğunu kaydetti.

Dünya

23.01.2024, 20:50

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'li yerlilerin sorunları işaret ederek özellikle Kızılderililerin çok sayıda çözüme kavuşturulmamış sorunları bulunduğunu kaydetti. Amerikan yerli topluluklarının hala çözüme kavuşturulamamış çok sayıda kayıp ve öldürülme vakaları olduğunu belirten Biden, bu vakalar için özel ekip kurulduğunu söyledi.

5 Mayıs Kayıp ve Katledilen Yerliler Hakkında Farkındalık Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan ABD Başkanı Biden, Amerikan yerli topluluklarının hala çözüme kavuşturulamamış çok sayıda kayıp ve öldürülme vakaları ile uğraştığını kaydetti.

Bu kapsamda yerlilerin vermek zorunda kaldıkları mücadelelere işaret eden Biden, dezavantajlı konumdaki yerlilerin konumlarının güçlendirilmesi için çeşitli adımlar attıklarını vurguladı.

Moskova'daki saldırının olağan şüphelisi Ukrayna'dan açıklama: 'Hiçbir ilgimiz yok' Haberi Görüntüle

FBI YENİ BİR EKİP KURDU

Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) artık kayıp ve katledilen yerli vakalarına bakan yeni bir ekibe sahip olduğunu belirten Biden, bu kapsamda İçişleri ve Adalet Bakanlıklarının da faaliyetlerinden bahsetti.

Başkan Biden, yerlilerin mücadele etmek zorunda kaldığı sorunlarla başa çıkmak için kabile liderleri, kolluk kuvvetleri, hizmet sağlayıcılar, hayatta kalan yerliler ile kayıp ve öldürülen kişilerin aile üyelerini bir araya getirdiklerini ifade etti.

Bu kapsamda Meksika ve Kanada hükümetleriyle de işbirliği halinde çalıştıklarını aktaran Biden, hükümetinin sorumluluğunun farkında olduğunu ve gerekeni yapacaklarını belirtti. Biden, herkesi bu hususta gerekli çabayı göstermeye çağırdı.

Yerli İşleri Bürosu (BIA) verilerine göre, halihazırda çözülemeyen yaklaşık 4 bin 200 kayıp ve öldürülmüş yerli vakası olduğu tahmin ediliyor.


Loading