Yandex Metrica

Biden enflasyon açıklaması yaptı ve OPEC'i suçladı

Biden enflasyon açıklaması yaptı ve OPEC'i suçladı

Avrupa ülkelerinde başlayan ve dünya genelinde büyüyerek yayılan tedarik zinciri krizinden en fazla etkilenenlerden olan ABD'de fiyatların da yükselmesi vatandaşları zora sokarken, enflasyondaki yükseliş endişeleri de beraberinde getirince Başkan Joe Biden, açıklama yapmak zorunda kaldı.

Dünya

03.02.2024, 13:25

Tedarik zinciri kriziyle ekonominin çıkmaza girdiği ABD'de marketlere gidip eli boş dönen insan manzaraları devam ediyor.

Öyle ki vatandaşların boş rafların fotoğrafını çekip, medya ve sosyal medya platformalarında paylaşmasından rahatsızlık duyan kimi marketlerin sahipleri çareyi raflara ürün fotoğrafları koymakta buldu. Ülkede enflasyonun artması endişeleri daha da artırdı. 

İsviçre basınından Togg'a övgü: 'Türk Tesla'sı' İsviçre basınından Togg'a övgü: 'Türk Tesla'sı' Haberi Görüntüle

ENFLASYONU TEDARİK ZİNCİRİ KRİZİNE BAĞLADI

Artan enflasyon oranına ilişkin açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden, bu durumu kovid-19'un tedarik zincirinde yarattığı olumsuz etkiye bağladı. ABD Başkanı Joe Biden, Kovid-19 salgının tedarik zincirini etkilemesi sebebiyle fiyatlarda artış meydana geldiğini söyledi.

İskoçya'nın Glasgow kentindeki 26'ncı Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'ndan sonra (COP26) abasın toplantısı düzenleyen Biden, ABD'de artan enflasyon hakkında da değerlendirmeler yaptı.

Kendisine yöneltilen ABD'deki fiyat artışları sorusu üzerine Biden, "Fiyatların yükselmesinin önemli nedeni, Covid-19'un tedarik zincirini etkilemesidir" cevabını verdi.

Yunan medyasında akıl almaz başlık: Erdoğan Kuzey Irak'ı ilhak etti! Yunan medyasında akıl almaz başlık: Erdoğan Kuzey Irak'ı ilhak etti! Haberi Görüntüle

OPEC'İ SUÇLADI

Biden, petrol ve gaz fiyatlarındaki artış için Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nü (OPEC) suçlarken, petrol ve gaz fiyatlarındaki artış için "OPEC ülkelerinin daha fazla petrol pompalamayı reddetmesinin bir sonucu" değerlendirmesinde bulundu.

Biden ayrıca Glasgow'daki iklim zirvesine katılmayan Çin'in büyük bir yanlış yaptığını ve bu nedenle etkisini kaybettiğini belirtmişti.

Yıllık enflasyonun Eylül ayında %5.4 ile son 13 yılın en yüksek değerine ulaştığı ülkede:

Eylül 2021'de enflasyon:

  • Barınma giderlerinde %3.2, 
  • Gıdada %4.6, 
  • Sıfır araçlarda %8.7 ve enerjide %24.8 olarak gerçekleşti.
  • Yakıt fiyatları 1 yılda %38 arttı

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading