Yandex Metrica
SON DAKİKA
Biden'den Putin'i kızdıracak adım! ABD'den Ukrayna'ya 'hava savunma sistemi' sözü

Biden'den Putin'i kızdıracak adım! ABD'den Ukrayna'ya 'hava savunma sistemi' sözü

Ukrayna lideri Zelenski, Putin'in intikam saldırısı sonrası ABD Başkanı Biden ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Beyaz Saray, Biden'ın görüşmede 'gelişmiş hava savunma sistemi' sözü verdiğini duyurdu.

Dünya

23.01.2024, 19:55

Putin, Kırım Köprüsü'nün intikamını günler sonra aldı ve Ukrayna'nın başkenti Kiev'i füzelerle vurdu. Füze saldırısı sonrası çok sayıda kişi öldü. Putin'in intikam saldırısı sonrası Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin ABD Devlet Başkanı Joe Biden ile telefonda yaptığı görüşmede hava savunma sistemleri ele alındı.

Zelenski, sosyal medya hesaplarından yaptığı yazılı açıklamada, Biden ile yararlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bebeğini evde yalnız bırakıp tatile gitmiş! 16 aylık çocuğu ölüme... Haberi Görüntüle

''SAVUNMA BİR NUMARALI ÖNCELİK''

Görüşmenin ana gündem maddesinin hava savunma sistemi olduğunu vurgulayan Zelenski, "Şu anda bu, savunma iş birliğimizde 1 numaralı önceliktir" dedi.

Soykırımcı İsrail BMGK kararını tanımadı: 'İsrail ateşi kesmeyecek' Haberi Görüntüle

ABD'DEN UKRAYNA'YA HAVA SAVUNMA SİSTEMİ SÖZÜ

Beyaz Saray'dan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada da, Biden'ın Zelenski'ye "gelişmiş hava savunma sistemi" sözü verdiği aktarıldı.

Zelenski, geçen ay CBS News'e verdiği röportajda, ABD'nin verdiği Ulusal Gelişmiş Karadan Havaya Füze Sisteminin (NASAMS) kendilerine ulaştığını söylemişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading